СПАСОВДАН СЛАВА ХРАМА ВАЗНЕСЕЊА И НАСЕЉА БАГЉАШ

Свештенство петровградских парохија и верни народ Багљаша, градоначелник Чедомир Јањић и сарадници, присуствовали су Светој Литургији, у храму Вазнесења Господњег у насељу “Багљаш” а поводом славе становника “Багљаша” Вазнесења Господњег – Спасовдана.

Градоначелник jе изразио задовољство, што се, из године у годину, окупља све већи броj људи у овом храму и што се вера у Бога враћа у наш народ.

„Багљаш заслужуjе jедан овакав верски обjекат, ми ћемо се потрудити, као што смо то чинили и у претходном периоду, да оваj обjекат буде у функциjи и да се грађевински радови на њему што пре обаве“ – рекао jе градоначелник.

Свету Литургиjу служили су свештеници Српске православне цркве Епархиjе банатске из нашег града а након Литургиjе, како то о слави бива код Срба, резан је славски колач.

Кум храмовне славе, помоћник градоначелника Зренjанина Симо Салапура предао jе кумство Jелени Jерковић.

Помоћник градоначелника Симо Салапура, и сам становник насеља Багљаш, подсетио jе, да jе изграднjа храма почела 2011. године и уколико се градња буде одвијала овим темпом, уз подршку локалне самоуправе и свих житеља насеља – месних заjедница “Соња Маринковић” и “Вељко Влаховић”, чиjи jе ово и заjеднички празник, да ће храм бити ускоро завршен.

Он jе рекао да jе пре две године, одлуком савета обе месне заjеднице, Вазнесење Господње установљено као слава обе месне заjеднице, односно целокупног насеља „Багљаш“ које сада празнује Спасовдан.

Као и претходних и ове године заслужним колективима и поjединцима додељене су плакете као допринос за афирмациjу и развоj насеља „Багљаш“. Ове године добитници су Александар Стеванов, спортиста ветеран коjи jе освоjио бронзану медаљу на светском првенству ветерана у кошарци, Организациjа Црвеног крста „Багљаш“ коjа своjим социjално хуманитарним активностима помаже нашим наjугрожениjим суграђанима и Мешовити хор “Паноника”.

Петровград.орг & Град Зрењанин