МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ И ГРАД НА БЕГЕЈУ

Туристичкa организациjе града Зрењанина представила је туристичке потенциjале града и понуду, с акцентом на могућности наутичког и цикло туризма у граду и околини. Јубиларни, 40. Међународни саjам туризма, отворен jе ових дана у Београду, под слоганом “Одмор те чека”. Ове године земља партнер jе Република Грчка, а учешће на манифестациjи узело jе 1200 излагача из 55 земаља.

Град сена сајму представио под познатим слоганом „Ту jе некад било море“. Презентовани су планови развоjа и проjекти у туризму, а промоциjи jе присуствовао велики броj гостиjу, новинара и посетилаца саjма. Промотерка Града Зрењанина била jе jедна од наjбољих српских пливачица, наша суграђанка Мирослава Наjдановски.

Обраћаjући се броjним представницима медиjа и гостима штанда Зрењанина, градоначелник Чедомир Jањић је истакао:

„… Ове године хоћемо да туристичке манифестације организуjемо на jош квалитетниjи начин него до сада и очекуjемо да буду оборени сви рекорди у посећености, коjа ниjе била мала ни претходних година. Велики jе то задатак, коjи, сигуран сам, сви заjедно, Град, Туристичка организациjа и сва jавна предузећа, угоститељи, грађани Зрењанина, можемо да реализуjемо, да наши „Дани пива“ буду манифестациjа на понос Србиjе, не само Зрењанина“, казао jе Јањић.

Директор Туристичке организациjе Зрењанина Зоран Љуботина се такође обратио присутнима:

„… Осим „Дана пива“ имамо много тога да покажемо и понудимо, од Царске баре, преко Ечке и дворца „Каштел“, до Тисе и Бање Русанде. Базирали смо се ове године мало више на наутички туризам и бициклизам, то jе нешто што jе перспектива… По први пут бићемо ове године у могућности да понудимо гостима туристичке вожње бродићем од Зрењанина до Титела, Сланкамена, Клека, Сечња и других места на рекама… „Веселом бегеjском регатом“ повезаћемо Зрењанин са општином Житиште, а ту су и програми на нашим купалиштима, на jезерима и на новоj талпи, коjу припремамо за купаче на Тиси“, казао jе Љуботина.

Градоначелник Jањић са сарадницима, након разговора са гостима штанда, традиционално jе посетио и штандове братских градова и градова приjатеља Зрењанина. На штанду Требиња разговарао jе о даљоj сарадњи два града.

Доброj атмосфери на штанду Туристичке организациjе града Зрењанина допринели су и музичари из нашег града, а гости су дочекани уз банатску погачу и аутентична банатска вина и остале традиционално квалитетне производе.

Петровград.орг & Град Зрењанин