УСПЕШНО ЗАВРШЕНИ 34. ДАНИ ПИВА – ПОЗИВ ЗА НАРЕДНЕ

Ове године, највећа манифестација на отвореном, у Зрењанину, је испунила своју сврху. Бројни програми, уз лепо време, привукли су одушевљену публику. Званична је информација да је број посетилаца бројних програма досегао пола милиона. Тргови су били пуни, улице, простори, седам дана. Дани пива су сада јасно неодвојиви од Велике Госпојине, Славе града, литије која је аутентична традиција ових простора.

Некадашњи бренд Дунђерских „Светло пиво“ у ударничком периоду преименован у „Зрењанинско пиво“ је поново оживљен, чиме је оправдан назив манифестације. Одржан је и III Међународни научностручни симпозијум „Пиво, пиварске сировине и опрема“, на којем су водећи стручњаци из сфере пиварства, из Словеније, Хрватске, БиХ, Словачке, Чешке, Немачке и Србије, презентовали радове на тему пиварства.

Дан Републике Мађарске и Вече кубанске културе дали су међународни карактер овој манифестацији. Ове године град се потрудио да упозна регион са својим потенцијалима.

Гости КУД „Пионир“ из Зрењанина на XVII Међународном фестивалу фолклора „Лала“ дошли су из Русије, Белорусије, Чешке, Шпаније и Румуније. Презентације „Дана пива“ у Темишвару и Херцег Новом допринеле доласку туриста из Румуније и Црне Горе. Бројни су били туристи из Републике Српске, Словачке, Кине, из мађарских места.

Зрењанин је поводом доласка бројних туриста из земље и иностранства, организовао као новину панорамско разгледање града и његове околине отвореним дабл декерима. По први пут туристи су у разгледање околине ишли и бродићем по Бегеју.

Оно што даје особеност Данима пива у односу на сличне манифестације у окружењу је наступ Зрењанинске филхармоније која је привукла преко 20.000 људи. Наступи класичара на једној масовној туристичко-привредној манифестацији овог типа, наишли на велико одобравање публике, подигли су свакако општи уметнички ниво манифестације.

Концерт Халида Бешлића и Кикија Лесандрића на Житном тргу је био веома успешан а ту је био и занимљив наступ Лепе Брене и Црвене Јабуке на Тргу Слободе. Даме Евровизије су имале свој наступ и показале своје певачко умеће.

Да манифестација буде парада лепоте потрудиле су се учеснице избора за Мис Зрењанина, који је био и полуфинални избор за Мис Србије. Ленту је понела 17-годишња Јована Лишанин из Београда.

Осим квалитетног пива у неограниченим количинама и огромног броја забавних, културних, спортских садржаја, свако је могао за себе да нађе по нешто.

Најважније је да је тако велики скуп протекао у најбољем реду, без и једног инцидената. Препорука и позив за наредне 35. Дане пива.

Петровград.орг (Фото: Град Зрењанин и Дани пива)