ШАПЧАНИ ПО ПРВИ ПУТ ОСВОЈИЛИ КУП СРБИЈЕ У ВАТЕРПОЛУ

Поред Звезде и Партизана од 23. децембра 2018. у историји српског ватерпола уписан је Шабац као још један од освајача националног трофеја. Клуб из града на Сави био је бољи од Радничког у финалу Купа Србије у Зрењанину, после доста узбуђења славио 10:9. Град на Бегеју још једном потврдио добру организацију једног спортског такмичења.

Момци са Саве, Шапчани су били фаворити у овом надметању са Шумадинцима. Ипак Шумадинци су пружили отпор и тек, у трећој четвртини коначно Шапчани су сломили отпор одличног младог тима из Крагујевца.

Изабраници Уроша Стевановића се нису предавали и у две ситуације пришли на само гол заостатка али заостатак нису могли да надокнаде.

У последњем минуту пре краја Небојша Тохољ је Шапцу, на асистенцију Лукића, донео одлучујућу предност. Погодио је млади сидраш за 10:8. Раднички је покушао преко сјајног Дина који је изблокиран, а још један шут Крагујевчана неутралисао је Гојко Пијетловић. Ипак, Урош Васић је смањио на 9:10, на 32 секунде пре краја.

Интернационалац Дино је остао пред голом ривала, један играч Шапчана је остао уз њега док се пред голом Радничког играло пет на пет. Зналачки је сачувана лопта до звука сирене за истек напада. На крају две секунде је било премало времена да Раднички угрози репрезентативног голмана и изједначи резултат.

Био је то заиста фантастичан меч којем је присуствовао један број наших суграђана, упркос директном ТВ преносу, као и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и челници Ватерполо савеза Србије.

Петровград.орг (Фото: Александар С. Блануша)