МАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ ГРАДОМ НА БЕГЕЈУ

Трећи Зрењанински полумаратон одржан је јуче у одличној атмосфери, а након 21,120 истрчаних километара, победу су однели Велимир Бојовић из Ниша и Наташа Ћулафић из Ковачице. Трку је отворио, све учеснике поздравио и пожелео им успех на стази, помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, који се потом прикључио полумаратонцима и истрчао “Трку задовољства”.

Победник у мушкој конкуренцији остварио је резултат 1:12:31, забелешивши нови рекорд трке у Зрењанину, а победница је кроз циљ на Тргу слободе прошла у времену 1:30:38. Другопласирани су Милош Крстић и Александра Костадиновић, док су трећа места заузели Милош Дајевић и Сара Кузмановић.

“Трку задовољства”, у дужини од 7 километара, најбрже су истрчали Кристијан Стошић и Катарина Похлод. Јелена Таталовић и Миле Павловић заслужили су посебне награде, као најбржи Зрењанинци који су учествовали у трци. Јелена је заузела 7. место у коначном поретку, док је Миле прошао кроз циљ девети у мушкој конкуренцији.

Награде најуспешнијима додели су Симо Салапура и генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, организатори полумаратона Милан Делић и Мирослав Молнар, као и промотерке Софија Олић и Рада Перовић.

Полумаратонској трци претходиле су трке ученика виших разреда зрењанинских основних школа и ревијална “трка беба”, на којој је десетак наших најмлађих суграђана отпузало дужину предвиђене тепих-стазе и примило пригодне награде од организатора.

Петровград.орг и Град Зрењнин (Фото: А. Блануша)