КОШАРКАШКИ МАРШ У ЗРЕЊАНИНУ ПРЕД НАСТУП РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Остало је још десет дана до почетка Европског првенства у кошарци за жене, у току су финалне припреме за једно велико такмичење, чији је домаћин “Д” групе град Зрењанин. Репрезентације Србије, Русије, Белорусије и Белгије играће у “Кристалној дворани”, у којој су у току завршне активности на уређењу ентеријера и околине.

“Кошаркашки марш” улицом Краља Александра Карађорђевића до Трга слободе у Зрењанину извело је око стотинак девојчица из овдашњих кошаркашких клубова.

Девојчице су са лоптама у рукама, у пратњи бубњара шетале градом и симболично предале лопту којом ће се играти утакмице Европског шампионата домаћину градоначелнику Зрењанина.

Овим перформансом је стартовало финално одбројавање: десет дана до почетка највеће спортске смотре у Србији ове године, чији је један од домаћина и град на Бегеју.

Градоначелнику Чедомиру Јањићу симболично лопту је додала првотимка новог суперлигаша ЖКК “Пролетер 023” и јуниорска репрезентативка Србије Софија Олић.

Испред Градске куће су били и помоћник Симо Салапура, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, председник Кошаркашког савеза Војводине и члан Организационог одбора ЕП Дарко Каран и председник Окружног кошаркашког савеза Зрењанин Дејан Димитријевић.

Са кошаркашког терена на Тргу слободе, код споменика Краљу Петру Ослободиоцу полетело је стотину кошаркашких лопти, уз позив зрењанинској публици да до последњег места испуни “Кристалну дворану”, помогне нашим девојкама на путу ка четвртфиналу, али и дочека уз традиционално гостопримство све остале репрезентације, службена лица, навијаче и госте нашег града од 27. до 30. јуна.

Захтеви Светске кошаркашке федерације ФИБА били високи, уложена су знатна средства у дворане у Зрењанину и Нишу, уз једину халу оптимално предвиђену за највеће светске манифестације, београдску ”Арену”.

Улазнице за утакмице у Зрењанину доступне су путем сајта http://www.tickets.rs.

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото: Александар Блануша)