ИВАНА ШПАНОВИЋ И ДРУЖЕЊЕ СА БУДУЋИМ СПОРТИСТИМА

У организациjи Школице спорта „Long jump – Ивана Шпановић“ недавно jе у новоj зрењанинскоj хали спортова, “Кристалноj дворани”, одржана 4. “Вртићиjада”, дружење и спортско такмичење на полигонима спретности, уз учешће 140 малишана из вртића Предшколске установе “Зрењанин”.

Ову манифестациjу је отворила наша наjбоља атлетичарка, рекордерка у скоку у даљ и наjбоља спортисткиња Србиjе Ивана Шпановић, коjа jе, у паузи припрема за предстоjећа такмичења, нашла слободно време да се дружи са децом и подстакне их да заволе атлетику и спорт.

“Сви то негде у себи носимо и добро се осећамо када jе енергиjа добра, а посебна jе драж када су деца у питању, долазим зато што ми jе лепо с њима и видим да и они у томе уживаjу. Примећуjем и да напредуjу и да су из године у годину све бољи. Ту смо да им помогнемо да науче основе спорта и заволе га, а на њима jе да се определе даље”, истиче Ивана.

Присутни новинари су искористили прилику, да сазнају нешто о њеном будућем професионалном ангажману. Ивани почетком марта предстоjи наjзначаjниjе такмичење у наредноj години – европско дворанско првенство у Бирмингему, у Великоj Британиjи. Ивана је рекла да јој потом предстоји Диjамантска лига, Европско првенство, Континентални куп, неколико митинга и дуга сезона такмичења. Наша Шампионка је говорећи о циљевима рекла да су они увек исти – најдаљи. Говорећи о припремама, рекла је да се припрема искључиво у Србиjи, jер је подлога у Бирмингему слична као и у атлетскоj дворани у Београду.

На полигону спретности сви коjи су наступили су били победници, награђени су и за само учешће на “Вртићиjади”, док су они наjбржи и наjспретниjи имали прилику и да се додатно такмиче за титулу наjбољих и освоjе пригодне пехаре.

У име Града Зрењанина, на овом скупу говорио је помоћник градоначелника Симо Салапура, истакавши да ови малишани имаjу прилику да у друштву jедне светске атлетске звезде начине прве атлетске кораке, у граду спорта и прелепоj “Кристалноj дворани”.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша & насловна: © REUTERS/Ivan Alvarado )