АМС СРБИЈЕ И МК ПЕТРОВГРАД УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАЛИ ЗАВРШНУ ТРКУ СЕЗОНЕ

Протеклог викенда је одржано мото надметање и атрактивне вожње, такмичара мото клубова и љубитеља двоточкаша под називом“ Велика награда Зрењанина 2018″.  Такмичење су организовали Ауто-мото савез Србије, Мото савез Србије, и Ауто-мото клуб ”Петровград” из Зрењанина, уз подршку Министарства омладине и спорта и АМС Осигурања, а под покровитељством града.

Приликом свог обраћања такмичарима, гледаоцима и организаторима, заменик градонаћелника Саша Сантовац је истакао да је ово прилика и за промоцију индустријске зоне и њених капацитета. Сантовац се захвалим Ауто-мото савезу Србије што верује у организационе способности грда и што другу годину заредом организује такмичење. Сантовац је посебно похвалио ауто-мото клубу „Петровград“који се и ове године истакао у организацији.

Трку је званично прогласио отвореном, генерални секретар Ауто мото савеза Србије Предраг Ђурђев који је успешну организацију догађаја повезао са добрим односима Ауто мото савеза и града Зрењанина а посебно је истакао улогу градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића.

Овом трком обележен је на прави начин крај мото сезоне у Србији. Град се постепено намеће као лидер у области мотоциклизма у нашој земљи. Стручњаци оцењују да је наша стаза веома сигурна а о њеном квалитету говори и лиценца која је добијена од стране Ауто мото савеза Србије.

Стаза у индустријској зони испуњава све услове за одржавање званичних трка из календара националног шампионата, а уз наставак сарадње Ауто мото савеза Србије, Мото савеза Србије, ауто мото клуба „Петровград“ и града Зрењанина, на тој стази би требало да се возе и дисциплине за међународни шампионат.

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото: Александар Блануша и Горан Михајлов)