ОРДЕН РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ – ЖИВАНКУ РАДОВАЧЕВУ

Влада Републике Француске одликовала је Живанка Радованчева, актуелног саветника зрењанинске компаније “Млекопродукт”, која је део француске групе “Savencia Fromage & Dairu”, орденом за заслуге у области пољопривреде.  Орден је истакнутом привредном, политичком и јавном раднику из Зрењанина је додељен за посебан допринос пољопривреди и српском млекарском сектору, као и развоју економских односа између Француске и Србије.

Ово признање господину Радованчеву уручио је амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони, на свечаности у француској амбасади у присуству министра привреде Србије Горана Кнежевића, министра рударства и енергетике Александра Антића, министра управе и државне самоуправе Бранка Ружића, министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић, као и челника Града Зрењанина и Средњобанатског округа – градоначелника Чедомира Јањића, заменика градоначелника Саше Сантовца и начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић.

 “Изузетно сам почаствован овим високим и посебним признањем државе Француске. У свом радном и животном веку који још увек траје добијао сам бројна и различита признања и одликовања, а свако од њих је сведочанство да сте у животу радили нешто што је препознато и вредновано. Међутим, ово значајно признање припада и свима онима уз чију сам сарадњу, подршку и поверење радио, живео и функционисао” истакао је Живанко Радованчев.

Радованчеву је орден додељен у својству некадашњег дугогодишњег, успешног директора ове зрењанинске компаније, када је, како се наводи у образложењу, након куповине од стране француске групе “Savencia” одиграо кључну улогу у развоју пословања у Србији.

Петровград.орг