НА 85. МЕЂУНАРОДНОМ СЈАМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

Педесет пољопривредника са подручја Града Зрењанина и  градоначелник Чедомир Јањић са сарадницима и новинарима, посетили су 85. међународни Пољопривредни сајам у Новом Саду. Циљ ове посете био је да се примарним произвођачима и медијима омогући да виде најновија достигнућа и трендове у тој најзначајнијој привредној грани Србије. У оквиру вечери шампиона у Мастеру Новосадског сајма, граду Зрењанину припао је и велики пехар Новосадског сајма “Најбољи у агробизнису”, као најуспешнија локална заједница у подстицању агробизниса.

Током посете сајму, градоначелник Јањић обишао је штандове компанија “Генерали”, “Конзул”, Амеропа – Мастер, зрењанинске компаније “О&М инжењеринг”, као и штанд “Алмекса”, где су му представници компанија које послују на територији града Зрењанина представили значај учешћа на сајамској манифестацији.

Обилазећи многобројне штандове градоначелник се сусрео и са министром пољопривреде у Влади Републике Србије, Браниславом Недимовићем.

У оквиру сајма одржан је и Дан сточара на “Мањежу”, уз највећу Националну изложбу стоке на Балкану, чији је покровитељ и град Зрењанин. Сточари – учесници изложбе, али и купци који су посетили овај догађај, могли су да на аукцији понуде и купе најквалитетнија грла домаћих одгајивача.

Градоначелник Јањић потписао је са генералним директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем Протокол о пословној сарадњи. Цветковић је том приликом истакао да је град Зрењанин пример добре праксе у развоју пољопривредне производње, а популарним мерама које спроводи, како би помогао малим и средњим породичним пољопривредним газдинствима, предњачи у односу на друге локалне самоуправе у Србији.

У изјави за медије, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је истакао, да је град покровитељ ове аукције, јер препознаје њен значај на сајму. О самом значају Пољопривредног сајма он је рекао, да је наш град и околина позната аграрна средина у Србији и  да је стога важно учешће наших пољопривредника на сајму.

Кад је у питању сточарство, градоначелник је подсетио да је 93 висококвалитетна грла сименталске расе поклоњено  сточарима, пре свега мањим произвођачима и да је то наишло на добар одјек код наших пољопривредника. Аграрни буџет града није занемарљив – додао је градоначелник Jањић.

Јањић је посетио и покривени део мањежа Сајма где су изложена грла сименталске расе Петера Чорбе, носиоца већег броја сајамских медаља. Чорба је изразио задољлство што Град Зрењанин има разумевања према сточарству, што је за мале произвођаче подстрек. Јунице које је град поделио у старту дају преко 6.000 литара млека, што је веома битно, изјавио је Чорба, после разговора са градоначелником Зрењанина.

На сајму Пољопривреде у Новом Саду наступило је 1.500 излагача из 30 земаља а представљени су производи и услуге у области пољопривреде из 60 земаља из Европе и светета.

Петровград.орг& град Зрењанин