ЕСЕКС ПОЧЕО ИЗГРАДЊУ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ

Највећа привредна инвестиција у Граду на Бегеју и једна од најзначајнијих тренутно у Србији, изградња производних погона јужнокорејске компаније “Есекс”, почела је у индустријској зони “Југоисток” припремним, земљаним радовима на потезу где ће се налазити хала.

Недуго по потписивању уговора о инвестирању и симболичног полагања камена темељца, машине су изашле на градилиште и земљани радови су у пуном јек, упркос неповољним временским приликама претходних дана.

Обимне грађевинске радове на изградњи производне хале површине 15.000 квадратних метара, на простору од 7 хектара, изводи реномирано београдско предузеће “Енергогруп”, које потписује и пројекат изградње а рок за завршетак радова назначен је септембар ове године.

Уговор о инвестирању, вредан 30 милиона евра, потписали су 14. марта градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и челници компанија “Супериор Есекс” и “Есекс Европа” Брајан Ким и Фредерик Вајсар, да би потом почетак изградње производних погона озваничили председник Републике Србије Александар Вучић, председник “ЛС Групе” Кристофер Ку, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Јањић.

У производном комплексу за производњу и обраду емајлиране бакарне жице биће запослено 160 радника, а сама компанија “Есекс” водећи је добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора. Компанија “Супериор Есекс”, са седиштем у Атланти (САД), глобални је лидер са 85 година искуства у производњи и дистрибуцији бакарних и алуминијумских жица.

“Супериор Есекс” део је јужнокорејске “ЛС Групе”, водеће компаније у области електроматеријала и електронике чији укупни промет износи 19 милијарди долара, а производне капацитете поседује у 9 земаља, на три континента.

“Есекс Европа” европска је подружница компаније “Супериор Есекс” и водећи добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора, а компанија која ће пословати у Зрењанину, односно у Србији, регистрована је као “Есекс Балкан” д.о.о.

Петровград.орг & Град Зрењанин