ГРАД НА БЕГЕЈУ – ДОБРО МЕСТО ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ

Председник покрајинске владе Игор Мировић боравио је у Зрењанину и заједно са градоначелником Чедомиром Јањићем, први пут, посетио је радове на изградњи луке „Бегеј“. Председник Мировић отворио 3. сајам трговине „Зрбизнет“ и рекао је да је Зрењанин поново покренут и да постаје водећи индустријски центар у АП Војводини и Србији.

Радови на измуљавању Бегеја одмичу

Радови на Бегеју се обављају као део пројекта прекограничне сарадње Србије – Румунија – реконструкција навигационе инфраструктуре канала Бегеја. Радови се крећу у вредност од 13,8 милиона евра.  Овај пројекта ће омогућити бољу пловност ширењем површине канала.

Руководства покрајине и града на заједничком послу

Мировић је оценио да град има потенцијал да буде покретач развоја овог дела Баната. Есекс, Новарис , Шандонг Линглонг и друге компаније које су изабрали овај град за своје инвестиције, и хиљаде нових послова који су отворили у последњих неколико година, сведоче да је моја оцена тачна, рекао је председник.

Нова стаза на стадиону у Карађорђевом парку

„Скоро сваки дан отворимо нови погон и ја сам поносан да кажем да смо вратили АП Војводину на место број један, по инвестицијама, не само у Србији већ и у окружењу“ – рекао је председник Мировић.

Током посете Зрењанину, председник Мировић је посетио градски стадион у Карађорђевом парку, где је влада Војводине у сарадњи са градом уложила 120,1 милиона динара.

Мировић, Батез, Јањић – на заједничким пројектима

„Следеће године ћемо радити још једну фазу рада да би имали комплетан стадион за обнову који ће омогућити развој спорта у овом делу Банату“ – рекао је председник Мировић.

Градоначелник Јањић је изразио задовољство да у последње три и по године град Зрењанин има пуну подршку покрајинске власти за реализацију бројних пројеката.

Игор Мировић и Дарко Антић капитално издање Младинске књиге Београд

Посећене су само неке локације на којима се ради заједно и договорено је да радови наставе у наредном периоду. Трећи Зрбизнет у хали Медисон је заправо 23. по реду сајам трговине у Зрењанину.

Зрбизнет

Кључно је да овакви и слични сусрети привредника из земље и регина промовишу Зрењанин као добро место за инвестирање. Успешност градског менаџмента и градоначелника лично треба мерити по чињеници да је отворено 4.500 нових радних места у граду. Очекује се да та цифра буде повећана након што своје погоне отвори водећи светски бренд у производњи пнеуматика Шандонг Линглонг.

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото:Александар Блануша)