ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗРЕЊАНИНА СВЕЧАНО ОТВОРИО МАЛОПРОДАЈНИ ОБЈЕКАТ ЛИДЛА

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, заједно с представницима компаније “Лидл”, отворио је свечано малопродајни објекат у Зрењанину. Отварање је истовремено учињено у још 11 градова широм Србије. Бруто површина објекта је 2500 квадрата, од којих је 1400 квадрата продајни простор, са 140 отворених паркинг места. У граду је овим отворено још 40. радних места.

Овим чином је почео с радом у Србији овај познати немачки трговински ланац, а наш град нашао се у првој групи градова у Србији у којем је отворен објекат.

Градоначелник Јањић је изразио задовољство због доласка овог великог трговинског ланца у Србију, а посебно у наш град. Он је нагласио да је ово збиљна компанија која је радила истраживање тржишта и да ако је веровати тим истраживањима наш град има потенцијал. Конкуренција је свакако велика али има места за једног великог играча који тражи своје место,сматра градоначелник.

Открио је и да је договор са „Лидлом“ око градње објекта врло брзо постигнут, а да је тој компанији продат још један плац и да се очекује почетак градње још једног продајног објекта.

Представница компаније Александра Пиндовић пренела је поздраве у име тима „Лидл Србија“ и изразила задовољство што је и у Зрењанину данас почео с радом њихов објекат и што су у могућности да потрошачима понуде јединствен асортиман, с најбољим односом цене и квалитета. Захвалила се и држави Србији и локалним властима, на позитивној клими која је омогућила да „Лидл“ данас буде овде. Навела је и карактеристике самог објекта.

Овакав концепт компаније постоји од 2016. године, и константно се усавршава. Бруто површине је 2500 квадрата, од којих је 1400 квадрата продајни простор, са 140 отворених паркинг места – казала је и додала да ће у свим објектима у Србији, у продавницама, управи и логистичком центру, бити запослено више од 1500 радника, од којих је 40 у Зрењанину.

Грађани су на акцијска снижења поводом отварања објекта више него добро реаговали доласком у веома великом броју. Било је и немилих сцена гурања у реду и улажења преко реда. Надамо се да ће цене и након овог почетног периода у Лидлу бити приступачније него у осталим конкурентским трговинским ланцима на задовољство потенцијалних купаца.

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото: А. Блануша)