СИМФОНИЈСКА ПРИЧА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

У оквиру концертне турнеjе под називом “Филмска чаролиjа”, Симфониjски оркестар Радио-телевизиjе Србиjе одржао jе концерт у препуноj Великоj сали Културног центра у Зрењанину. Публика је два пута позвала на бис врхунског маестра Суђића а громким аплаузом је испратила и музичаре са сцене у Културном центру Зрењанина.

Наступу пред зрењанинском публиком претходио jе приjем за чланове оркестра коjи су у Барокноj сали Градске куће уприличили помоћник градоначелника Душко Радишић и заменица председника Скупштине града Зрењанина Љуба Травица, коjа jе овом приликом истакла задовољство што jе Зрењанин jедан од четири града у Србиjи у коjем jе Симфониjски оркестар РТС-а одржао концерт.

Турнеjа “Успоставимо културну везу” има за циљ да се Симфониjски оркестар РТС-а концертно представи публици у различитим градовима као jедан од наjзначаjниjих оркестара у Србиjи, коjи jе уз диригента, маестра Боjана Суђића, израстао у модеран ансамбл коjи своjим репертоаром значаjно моделира културу.

Током jуна месеца Симфониjски оркестар РТС одржаће концерте у четири града у Србиjи. Публика у Крагуjевцу већ jе имала прилике да чуjе оваj ансамбл, коме са маестром Боjаном Суђићем, предстоjе наступи у Смедереву и Новом Саду. Публици ће бити представљен програм под називом “Филмска чаролиjа”, коjи обухвата музику из светски познатих филмских хитова, као што су “Хари Потер”, “Господар прстенова” или “Пирати с Кариба”.

Зрењанину су свакако потребни овакви спектакли јер има публику која је музички образована и може да испрати овакве садржаје културе.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: КЦЗР)