ТРИБИНА О МЕДИЈСКОЈ ФОТОГРАФИЈИ У КЦЗР

Удружење новинара Србије и огранак Друштво новинара Војводине позива младе фоторепортере, студенте новинарства, полазнике новинарских секција средњих и основних школа и ширу јавност на трибину о значају медијске фотографије на којој ће говорити познати фоторепортери Дарко Дозет и Зоран Јовановић Мачак. Трибина је заказана за 30. октобар, с почетком у 19 сати, у Културном центру Зрењанина.

Зоран Јовановић Мачак (Фото: Предраг Митић)

Фоторепортери „Вечерњих новости” Дарко Дозет из Новог Сада и Зоран Јовановић Мачак из Панчева, говориће о својим искуствима, значају поштовања професионалних стандарда, ауторским правима, етици и естетици фотографије, о најзанимљивијим догађајима у каријери и представити фотографије које ће посебно памтити и по којима ће бити упамћени.

Дарко Дозет (Фото: Јован Његовић Дрндак)

Разговор са фоторепортерима водиће уредница на Радио-телевизији Војводине и председница Друштва новинара Војводине Ержебет Пап Рељин.

Ержебет Пап Рељин (Фото: РТВ)

Након трибине, млади фоторепортери и учесници догађаја моћи ће да у радионичарској атмосфери прикажу своје медијске фотографије и чују коментаре и савете Дозета и Јовановића, који им могу помоћи у професионалном раду.

Млади новинари и фоторепортери, као и остали заинтересовани за предавање о медијској фотографији, могу да се пријаве до 27. октобра на мејл vesna.masalovic@uns.rs.

Аутор: Јован Његовић Дрндак