ПОСЛЕ ФРАНКФУРТА И БУДИМПЕШТЕ ПРОМОЦИЈА РОМАНА НЕНАДА ГУГЛА У ЗРЕЊАНИНУ – ПЕТРОВГРАДУ

У Салону Народног музеја – Зрењанин, одржана је промоција књиге „Умро сам у петак“ аутора Ненада Гугла. О роману су говорили директор ГНБ „Жарко Зрењанин“ Милан Бјелогрлић, уредник Душан Милошевић и аутор. Организатор ове вечери била је Издавачка кућа “Чвор”и портал Петровград,орг.

Милану Бјелогрлићу је било посебно занимљиво презиме аутора и око занимљивости самог презимена је изградио беседу о његовом књижевном делу  у стилу вештог говорника.  Ако данас људе нешто занима – питају Гугл! Ове  вечери је Гугл био расположен да одговори на сва питања љубитеља писане речи.

Уредник овог романа хаџи Душан Милошевић познати фотограф из Чачка, крштени кум Ненада Гугла се осврнуо на овој промоцији на духовног претечу свих српских књижевника у новом веку великог Његоша, говорећи стихове из чудесног епа „Луча микрокозма“.

Заиста оно што је посебно занимљиво и што често питају аутора да ли му је то уметничко презиме а он им одговара да је рођен са њим. Презиме му је донео чукундеда, који је дошао негде из Фландрије као инжењер, градитељ пруга у Србији.

Ненад Гугл је пре свега професор, то се показало и ове вечери, када је готово четрдесет пет минута држао пажњу својим предавањем происутним љубитељима писане речи. Његов став је да професори на часовима треба да разбуде омладину и он то на промоцијама заиста демонстрира.

Гуглу се можете обратити за помоћ у недоумици, пун је корисних савета, барата мноштвом чињеница, историсјких, теолошких, научних. Долази из Београда и професор је чувене Треће београдске гимназије.

Професор Гугл није необичан само по свом презимену, он добро пише и може да стане по својој реченици уз раме класицима и модернисм писцима. Он је и професор српског језика и књижевности, али јасно је то показао вечерас, сјајан мотивациони говорник.

Гугл каже да сваку епизоду свога романа и сваки лик прелама кроз јеванђељску и патролошку призму. Његов роман је препун jаванђељских порука. По њему би могао да се сними сјајан филм. Гугл каже, да је ова књига упркос озбиљном егзистенцијалном и хришћанском наслову веома оптимистична, говори о животу, слободи, правди, љубави и вечности.

Циљ књиге је да покрене преиспитавање ставова код читалаца и изграђивање нових а у ствари старих и проверених, хришћанских погледа на живот, покрене их изнутра. Књига је напета, исприповедана на савремен начин, личи на трилер, слојевита, чита се у даху.

Михајло Младеновић, ученик Средње музичке школе „Јосиф Маринковић“, дао је овој вечери посебну боју. Извео је на гитари две композиције – Бахову „Алеманду“ и Вила – Лобосов „Прелудиум 1“.

Након промоције и разаговора са читаоцима Нанад Гугл је потписивао свој роман и дружио се са читаоцима, који су му захвалили на изузетној вечери.

Овај роман има веома приступачну цену а издање је куће “Чвор” из Београда, коју води господин Дејан Павловић. Представник куће ове вечери је био млади Александар Михајловић.

У Зрењнину се књига може купити у књижари Српске Православне Цркве у Светосавској улици код Саборног храма, топло је препоручујемо,,,.

Петровград.орг