СТИПЕНДИЈЕ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ЗА НАШЕ НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић потписао је уговоре о стипендирању са 60 ученика и 69 студената који су, захваљујући својим успесима током досадашњег школовања и студирања, стекли услов за добијање бесповратних новчаних средстава Града Зрењанина за школску 2018/19 годину.

Потписивању уговора о стипендирању присуствовали су и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћник градоначелника Симо Салапура и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Јелена Драгић.

Средства су обезбеђена из буџета Града Зрењанина, а за њих су могли да конкуришу ученици свих разреда средњих школа, као и студенти, који имају пребивалиште на територији Града Зрењанина и уз строге критеријуме који се тичу, пре свега, постигнутих резултата и успеха током школовања.

Градоначелник Чедомир Јањић је поздравио ученике и студенте, стипендисте Града Зрењанина, честитао им на постигнутим резултатима и успесима и констатовао да му је ово једна од најдражих обавеза у току године.

Градоначелник је поручио да се са својим тимом бори за боље привредне услове како би млади могли у свом граду да живе са својим будућим породицама, да се са родитељима и пријатељима не виђају преко “скајпа”.

У име стипендиста захвалио се Немања Чобанов, студент 5. године Медицинског факултета у Новом Саду. Он се спонтано захвалио граду на издвојеним средствима која ће помоћи породицама ученика и студената у решавању свакодневних проблема.

У односу на претходну школску годину практично је повећан износ стипендија и изједначен са стипендијама које додељује Република Србија – месечни износ је за ученике средњих школа 5.400,00 динара, а за студенте 8.400,00 динара и исплаћују се у десет месечних рата.

Петровград.орг & Град Зрењанин