ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас прву седницу Савета управног округа у текућој години. Разматран је један број мера из надлежности овог државног органа а који се тичу јавног позива за запошљавање, мера против свињске куге и ажурирања адресног републичког регистра.

Првој седници округа у овој години су присуствовали градоначелник Зрењанина, председници општина Житиште, Сечањ, Нови Бечеј и Нова Црња и директорка Националне службе за запошљавање, Филијала у Зрењанину. Директорка НСЗ – Филијале у Зрењанину Татјана Мијатовић информисала је присутне чланове Савета о јавним позивима за запошљавање које ће Национална служба за запошљавање расписати до краја фебруара месеца.

Кључна тема седнице Савета била је актуелна ситуација у вези опасности од ширења Афричке куге свиња. Разматране су мере које су предузете и које ће се још предузимати на пољу откривања, спречавања и сузбијања ове заразне и неизлечиве болести свиња на територији локалних самоуправа у Округу.

Констатовано је да због близине заражене територије, Темишварске регије, општине у нашем округу су у ризику од преношења болести а тиме и могућности наношења економске штете с обзиром на велики број свиња које се узгајају на фармама и сеоским газдинствима у Округу. Ових дана се на терену прикупљају нови подаци а наредне недеље републичка ветеринарска инспекцију планира састанак са лицима која су у својим општинама задужена за праћење Афричке куге свиња и предузимање наложених мера.

На крају седнице Савета разматрана је тема везана за имплементацију Пројекта Владе Републике Србије “Ажурирање адресног регистра“. Циљ ове акције је да све улице наа територији Србије имају име а свака кућа број. Окончање акције се у општинама Округа очекује у току  године након спровођења свих прописаних законских процедура.

Петровград,орг