ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА И ПРОЈЕКТИ ГРАДА

Председник Покраjинске владе Игор Мировић, покраjински секретар за здравство Зоран Гоjковић и покраjински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, посетили су Зрењанин и састали се са градоначелником Чедомиром Jањићем и његовим сарадницима. Након састанка, обишли су Општу болницу „др Ђорђе Jоановић“ где су разговарали са директором болнице Jованом Секулићем и његовим сарадницима. У склопу посете, на Градском стадиону представљен jе проjекат изграње атлетске стазе.

Председник Игор Мировић рекао jе да ће Покраjинска Влада и Градска управа Зрењанина у овоj и следећоj години прирпемити низ заjедничких проjеката коjи ће повећати квалитет живота у нашем граду.  Како jе навео, данас jе договорена потпуна реконструкциjа стадиона, што подразумева и  изградњу модерне атлетске стазе и расвете. Говорећи о посети болници, истакао jе да jе управи те установе дат налог да интензивира све проjекте коjи се тичу одржавања и реконструкциjе поjединих блокова.

„Не можемо да дозволимо да jедна технички добро уређена болница нема систем за климатизациjу, што морамо хитно да мењамо, или да прокишњава кров. Дали смо налог да се припремаjу проjекти за све те ствари коjе можемо урадити са мало средстава, а коjе пуно значе овоj здравственоj установи“ – рекао jе Мировић. 

Мировић је констатовао да ће град добити подршку Покраjине за уређење комуналне инфраструктуре, посебно градских језера а да jе добро то што Град Зрењанин има проjектну спремност, односно што су локална самоуправа, градоначелник и његови сарадници спремни да за кратко време припреме проjекте.

Градоначелник Чедомир Jањић изразио jе задовољство што jе имао прилику да буде домаћин председнику Мировићу и његовим сарадницима, напоменувши да у последњих годину дана нема покраjинског секретара коjи бар jедном ниjе био у нашем граду.

„… Договорили смо неколико добрих проjеката и сигуран сам да ће оваj стадион бити сасвим другачиjи и да ћемо успети да организуjемо велика атлетска такмичења, а то jе оно што велика већина Зрењанинаца очекуjе. Са председником Мировићем договорили смо и реконструкциjу jезера, а познато jе у каквом су стању и да им jе неопходна реконструкциjа.“ – рекао jе, између осталог, градоначелник Jањић.

Аутор: Саша Младеновић(Фото: Александар Блануша)