САДЊА ЖБУНАСТИХ БИЉАКА – САРАДЊА ОБРАЗОВНЕ И ЗДРАВСТВЕНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

Ученици Средње пољопривредне школе посадили су жбунасте биљке на зеленој површини испред Завода за јавно здравље Зрењанина у улици др Емила Гаврила. Образовна и здравствена установа су потписале Споразум о пословно-техничкој сарадњи на основу кога ће ђаци имати стручну праксу а стручни кадар Завода за јавно здравље ће организоваће предавања у школи.

Сарадња на оплемењивању зелених површина града, између Завода за јавно здравље, Средње пољопривредне школе и ЈКП Чистоћа и зеленилo из Зрењанина уродила је плодом на корист наше шире друштвене заједнице.

Професорица Средње пољопривредне школе у Зрењанину Исудора Вуков је објаснила колико суу ови пројекти значајни за ову образовну установу.

„Нама као пољопривредној школи је од великог значаја сарадња са једном институцијом као што је Завод за јавно здравље, институцијом са дугом традицијом, као што је наша. Од великог је значаја да наши ученици одређени део практичне наставе обаве и ван школе, школске фарме и школске њиве, јер једино тако могу да покажу своја практична знања а истовремено улепшају један градски простор. Даља сарадња са овом установом ће се базирати на сарадњи са осталим смеровима у нашој школи у виду промоције здравих стилова живота.“

Др Здравко Ждрале је задовољан сарадњом са образовним установама у граду и најављује нове пројекте Завода за јавно Здравље у Зрењанину.

„Ово данас што видите је конкретно остварење, једног дела договорених активности из уговора о пословно-техничкој сарадњи између две институције.Користим прилику да се захвалим менаџменту пољопривредне школе и директорици Милици Дамјановић на изузетној експедитивности у реализацији пројекта. Наш стратешки циљ је да буде што већа обострана корист и што чвршће повезивање. Даље активности ће бити различите, ово је само почетак. Овај тренд улепшавања непосредне околине завода је један део а много полажемо и на планове у образовно-васпитној активности у виду различитих предавања, едукација, трибина из домена екологије, заштите животне средине итд.“

Др Здравко Ждрале, ученици и професори, радници сви на заједничкој радној акцији, за лепше лице нашег града и улице др Емила Гаврила. Посађено је двадесетак дрвенастих биљака које су сађене по пројекту и стручни надзор ЈКП „Ћистоћа и зеленило“ Зрењанин.

Петровград.орг