КОШАРКАШКИ КЛУБ „ПЕТРОВГРАД“

Кошаркашки клуб Петровград основан је 2007. године у Зрењанину, у Србији, као мини – баскет клуб. Можемо само да поздравимо намеру и визију оснивача Стојана Новаковића који је дао ово историјско, грађанско али надасве лепо име своме своме клубу.

Циљ оснивача, тренера и играча клуба, Станоја Новаковића, био је да се код деце развије љубав према спорту и такмичарски дух, омогућавајући им тако здравију будућност.

kk petrovgrad
КК Петровград (Фото : КК Петровград)

У почетку, клуб је бројао око двадесеторо деце, узраста 5 – 8 година, и тренинзи су одржавани на терену у Основној школи „Доситеј Обрадовић“. До 2011. године, клуб је бројао више од педесеторо деце узраста 5 – 15 година у три такмичарска тима.

Клуб је основао сениорску репрезентацију 2012. године и директно се квалификовао у Другу регионалну лигу са само једним поразом у Летњој лиги 2012.

КК Петровград (Фото: КК Петровград)

КК Петровград је учествовао до сада на десетинама међународних турнира, на којима су играчи имали прилику да стекну значајно међународно искуство. Са многих такмичења су се играчи вратили постигавши запажен успех.

У КК Петровград верују да кошарка пружа изванредан начин за децу да упознају нове пријатеље и међусобно се такмиче. У исто време верују, да је најбољи начин да проширите своје знање тај, да га поделите са својим пријатељима. Због таквих уверења, КК Петровград успешно организује Божићни турнир у Зрењанину од 2014. године.

Данас клуб броји више од 200 чланова у седам конкурентских селекција и могу се похвалити са пет трећих места, шест других и једним освојеним првенством за младе играче у официјелној домаћој лиги. Наш град у држави Србији слови за град спортова а овај кошаркашки клуб је још једна потврда овој титули.

Извор:

1.http://kkpetrovgrad.rs