ШАХОВСКИ ТУРНИР ПЕТРОВГРАД ОПЕН 2018

У недељу 18.11.2018 – године одржане је шаховски турнир за децу „ Петровград опен 2018“ . Турнир је организовао ШК „Петровград“ из Зрењанина, а догађај се одиграо у ОШ“ 2.октобар“ у Зрењанину. Повод за одржавање турнира био је велики јубилеј 100-годишњица од ослобођења нашег града у Првом светском рату.

На турниру је учествовало 70-торо деце који су се такмичили у пет категорија. Поред полазника шаховске школе ШК“Петровград“ учествовали су и деца из Башаида,Кикинде,Панчева, Чуруга, Новог Сада и Оџака.

ШК “Петровград „ већ више од пет година држи школу шаха за почетнике, под руководством  главног тренера господина Зорана Јаћимовића. Ради  се по руској шаховској школи и  наши полазници имају запажене резултате на покрајинским и државним такмичењима.

Нажалост клуб још увек нема своје просторије па се тренинзи одржавају у основним школама. Средства која клуб добија од града на годишњем нивоу довољна су да се плате такси котизације за такмичење и то не у потпуности. Стога апелујем на људе добре воље  да нам помогну да будемо још бољи и бројнији!

Мирко Козић, помоћни тренер у ШК „Петровград