ТРАДИЦИЈА БИЦИКЛИЗМА И МЕЂУНАРОДНА ТРКА

Зрењанин jе домаћин учесницима 38. Међународне бициклистичке трке „Кроз Воjводину“. Првог дана је око 60 бициклиста из осам земаља, из четрнаест екипа, возило двоструку кружну трку, са стартом и циљем на Тргу слободе, испред Градске куће. Прва етапа је кренула из Новог Сада, да би такмичари у поподневним часовима, преко Бачке Паланке, Врбаса, Бечеjа, Новог Бечеjа и Меленаца стигли на циљ у центру Зрењанина.

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура jе дао знак за старт друге етапе, коjа се  возила двоструком трасом Зрењанин – Житиште – Торак – Jаша Томић – Сечањ – Лазарево – Зрењанин, укупне дужине  175 километара. Он jе бициклистима пожелео добре путеве и лепо време, какво jе било и на старту, успешан и брз повратак у Зрењанин.

Такмичар и председник Бициклистичког клуба “Цикломаниjа“ из Зрењанина, техничког организатора бициклистичког каравана у нашем граду, Владимир Станар је рекао овом приликом да jе уз трку организовано и неколико пратећих програма.

У склопу дана бициклизма jе на Тргу слободе отворена и изложба “121 година бициклизма у Зрењанину” коjу су, на 15 паноа, приредили Народни музеj Зрењанин и бициклистички клуб “Цикломаниjа“, уз подршку Града Зрењанина.

Такође, организован је и мини-саjам бициклистичке опреме, као и рекреативна вожња за наше суграђане.

Аутор: Саша Младеновић ( Фото: Александар Блануша)