СРБИ ШАМПИОНИ ОЧЕКИВАНО ПОТОПИЛИ РУМУНЕ 12:3

Србиjа  је победилла убедљиво Румуниjу резултатом 12:3, на Градском базену у Зрењанину у оквиру такмичења  Светске лиге. Била је то, по оценама стручњака, сигурна игра и убедљива победа српских ватерполиста на старту овогодишњег циклуса Светске лиге.

Српски “Златни делфини” наставили су низ добрих игара у граду на Бегеју а Румуни су, попут Немаца у мечу коjи jе одигран пролетос, успели да постигну свега три гола. Србија је у ваттерполу актуелни олимпиjски и европски шампиони.

Србија је наступила без неколико стандардних играча али је упркос томе лако дошли до победе. Победа практично читавог трајања меча није долазила у питање.. У првоj четвртини било jе 4:1, друга jе припала Србиjи 2:0, у трећоj поново 4:1, док jе последња четвртина била наjравноправниjа али ипак решеена у корист Србије 2:1.

Голове за Србиjу постигли су Виктор Рашовић (3), дебитант Вучинић (2), и по jедан гол Ранђеловић, Ћук, Убовић, Jакшић, Филиповић, Прлаиновић и Страхиња Рашовић.

Утакмици су и овога пута присуствовали гости из света ватерпола, челници Ватерполо савеза Србиjе и Града Зрењанина, а меч су заjедно пратили градоначелник Чедомир Jањић и председник ВСС Милорад Кривокапић.

Градски базен био jе мали да прими све заинтересоване гледаоце, па jе званично мечу присуствовало око 700 гледалаца.

Наши играчи поново су истакли добру атмосферу и велику подршку са трибина, коjу имаjу увек када играjу у Зрењанину.

Ватерполо савез утакмицама, ван Београда, има за циљ популаризациjу и развоj ватерполо спорта.

Аутор: Саша Младеновић (Фото:Александар Блануша)