МК ПЕТРОВГРАД, ГРАД И АМСС ВАС ПОЗИВАЈУ НА МОТО ТРКЕ

После скоро четири деценије наредног викенда у Зрењанину одржаће се мото трке које ће се бодовати за шампионат Србије и Балкана  У организацији овог спектакла учествују Мото клуб „Петровград“, Град Зрењанин и Ауто-мото савез Србије. Председник Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија уручио је градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу сертфиакт за нову стазу у индустријској зони “Jугоисток – Ечка”.

Популарни двоточкаши спремни за трку, данас…

Последње мото трке у брзинском мотоциклизму у националном шампионату у Зрењанину су одржане jош далеке 1976. године. Сада, након четири децениjе, “Велика награда Града Зрењанина 2017.“ има за циљ омасовљење, промоциjу и буђење мото спорта у Зрењанину, лиценцирање нове мото стазе, али и промоциjу Града Зрењанина и индустриjске зоне “Jугоисток – Ечка” како у Републици Србиjи, тако и у иностранству.

1937…

Трке ће се одржати у дисциплини “Мотокласик” коjа се бодуjе за Балкански шампионат и где се очекуjе учешће мотоциклиста из пет држава балканског региона, “Супермото” и “Роуд Реjс” у категориjи 125 кубика. Бодоваће се за шампионат Србиjе, а одржаће се дупле трке у суботу и у недељу, у свим категориjама. Возиће се на стази просечне ширине 8 метара, дужине 3.000 метара, а очекуjе се учешће 50 мотоциклиста.

1949…

Трке ће се одржати у суботу, 16. септембра, у 10 часова, када почињу тренинзи, а у 14.30 стартуjу двоточкаши. У недељу, 17. септембра, тренинзи почињу у 9.00 часова, док jе почетак трка у 13 часова.

Овим поводом председник Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија уручио је градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу сертфиакт за нову стазу у индустријској зони.

„Задовољство ми је што смо успели да вратимо мото трке у Зрењанин. Трка ће се бодовати за шампионат Сбије и Балкански шампионат, а заједно са локалним властима ћемо радити да направимо стазу за све дисциплине, надам се већ од наредне године“, рекао је Бутулија на конференцији за медије у просторијама АМСС.

Лиценца

Градоначелник Зрењанина Јањић истакао је да не може да сакрије задовољство јер се у град враћа спорт који је некада био веома популаран.

„Последњу трку имали смо 1978. године за шампионат Југославије, имали смо и једну ревијалну 88, а касније је настао мрак за овај спорт.“, рекао је Јањић и најавио спектакл.

Припреме за мото трку и спектакл

Помоћник председника АМССза мото спорт Божидар Михаиловић појаснио је да је последње такмичење у Зрењанину одржано 2004, али у мото кросу, а да је ово прва улична трка после скоро четири деценије.

Аутор: Саша Младеновић ( Фото: Александар Блануша и Стари Зрењанин)