МАЛИ САЈАМ СПОРТА У ГРАДУ СПОРТОВА

У организацији Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта Србије, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и Спортског савеза града Зрењанина, сајам спорта окупио је представнике више од стотину градских спортских клубова и асоцијација и преко шест стотина учесника.

Младе наде зрењанинског спорта.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима приредио пријем за госте у свом кабинету – државног секретара за спорт Предрага Перуничића, помоћника министра омладине и спорта Дарка Удовичића, покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза, председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, председника Спортског савеза Војводине Слободана Бошкана и генералног секретара ССС Горана Маринковића.

Челници спорта у Србији, округу и граду.

Обраћајући се присутнима у “Медисону”, градоначелник Чедомир Јањић рекао је да му је задовољство што може да поздрави спортске легенде града и наше земље.Он је најавио реализацију заједничког пројекта покрајине и града у циљу реновирања фудбалског стадиона у Карађорђевом парку.

Спортске легенде као узор млађим спортистима.

Заједно са гостима, градоначелник је потом посетио и штандове спортских клубова и асоцијација, а нашао је и времена да одигра и партију шаха с једним од чланова овдашњег шаховског клуба “Петровград” који води чувени мајсторски кандидат Зоран Јаћимовић један од најбољих шаховских тренера у Србији.

Нада Петровграда и градоначелник.

Помоћник градоначелника Симо Салапура такође је оценио овај сајам спорта као значајан. Он је казао да је циљ овог сајма је постигнут, а то је да промовишемо оно што Зрењанин има у области спорта и физичке културе, његове спортске капацитете и потенцијале, могућности за бављење спортом.

Наследник Звонка Вујина.

Прослављени рукометаш Момир Рнић рекао је да је овакав скуп младих људи и младих спортиста гаранција да ће Зрењанин наставити да буде град спортова и да, уз нову халу спортова и реновирану стару, постоје сви услови за бављење спортом, посебно код најмлађих.

Момир Рнић у обраћању спортистима.

Присутнима су се на отварању Малог сајма спорта обратили и државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Петровград.орг и Град Зрењанин