БАНАТ ПО СЕДМИ ПУТ ШАМПИОН СРБИЈЕ

Стонотениски клуб Банат из Зрењанина, убедљиво први у лигашком делу шампионата, без одиграног последњег меча са Црвеном Звездом, одлуком извршног одбора стонотениског савеза Србије, проглашени су за шампионе Србије. Стонотениски Баната освојили су трећу титулу у низу, седму у историји клуба уз 59 победа и само три пораза у последње три сезоне.

Сезона, која је у самом финишу прекинута због епидемије корона вируса, а затим настављена по укидању ванредног стања.  Остало је само да се одигра једна утакмица финала између Црвене звезде и Баната за титулу шампиона мушке Супер лиге, али је она одложена због повишене температуре једног играча Звезде. С обзиром да повишена температура може бити симптом и корона вируса, Стонотениски савез Србије није одредио нови датум финала, већ је приступио гласању о шампиону на електронској седници и на крају ипак са већином гласова за шампиона проглашен Банат.

У Црвеној Звезди су се одмах жалили на овакву одлуку савеза али и у Банату нису превисе срећни што је све испало овако. Екипа Баната је доминацију потврдила у последњем колу регуларног дела првенства, када је Црвена звезда убедљиво савладана.

У историју спорта улази да је Банат за десет историјских сезона, остварио 202 победе и 17 пораза што је у просеку мање од два пораза годишње, што је и преломило људе у савезу да донесу ову одлуку. Клуб бележи иза себе деценију за памћење а ко губи има право да се љути. Знајући колико је тешко изборити се са фаворизованим престоничким клубовима, можемо само упутити све честитке првом човеку клуба, стручном штабу и стонотенисерима.

фото: Стевица Соколов