НОВИ ПОГОН БЕЛГИЈСКЕ КОМПАНИЈЕ Т4Б У ЗОНИ ЈУГОИСТОК – ЕЧКА

У присуству амбасадора Краљевине Белгије у Србији Леа Даесa, градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића и других званица, отворен је производни погон белгијске компаније ”Талент 4 Блиндс” (Т4Б), у индустријској зони “Југоисток – Ечка” у Зрењанину. Скупштина града Зрењанина је на последној седници, донела одлуку о додели 5.000 квадратних метара грађевинског земљишта у индустријској зони овој компанији за изградњу нових производних погона, без накнаде, а коначну одлуку о томе даће Влада Републике Србије.

Након обиласка производних погона и упознавања с процесом производње и финалним производима, гости су присуствовали потписивању уговора о раду са осморо новозапослених радника.

Т4Б бави се израдом ролетни и декорације за прозоре, а производња се тренутно одвија у изнајмљеној производној хали предузећа “Алпин” у зони “Југоисток – Ечка”. Како је речено, у простору од 1.200 квадратних метара и на две производне линије, запослено је педесет људи, а у плану је изградња потпуно новог погона, уз проширење производње и повећање броја запослених.

Након отварања погона, у Градској башти одржан је “Дан Белгије”, а затим су власник групе “Авалон анд Цо”, којој припада компанија Т4Б, Патрик Вервиш и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић потписали протокол о сарадњи. Обраћајући се присутнима након свечаности у Градској башти, амбасадор Даес захвалио је градоначелнику и његовим сарадницима на добродошлици.

Градоначелник Јањић је подсетио да је и раније најављивао ову инвестицију и понавио да је прошле године отворено преко три хиљаде нових радних места у Зренајнину а преко 1.500 нових радних места се очекује у наредном период. Директор Т4Б Рул Елфринг казао је да, када су размишљали о улагању, било јасно да је Зрењанин био најбоља опција за инвестирање међу бројним градовима у региону.

До 2020. године у плану је запошљавање 180 до 200 радника, да је планирано да укупна вредност инвестиције износи око 3,5 милиона евра, а да су производи намењени за пласман на западноевропско и руско тржиште.

Петровград.орг & Град Зрењанин