НОВОГОДИШЊИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ХОРСКОГ ФЕСТИВАЛА „СЛОБОДАН БУРСАЋ″

У Барокној сали Градске куће у петак 22. децембра одржан је занимљив хуманитарни концерт „Празничне хорске чаролије”. Барокна сала је била тесна да прими све оне који су дошли да испрате наступ наших најмлађих суграђана који су уз свирку и песму дочарали празничну чаролију. Прикупљени су и слаткиши који ће обрадовати малишане који се лече на дечијем одељењу ОБ „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину. Организатори концерта су КултурКик креативна продукција и Културни центар Зрењанина, у сарадњи са младима из Цекома.

Програм је био богат и инспиративан јер су малишани наступили у неколико хорских састава и одушевили присутне суграђане, родитеље и роднбину.

Први је наступио дечији поп-рок хор „СуперНова“који воде брачни пар Наталија и Марко Пејчић. Као музичка пратња наступили су и ученици СМШ „Јосиф Маринковић гитара Михаило Младеновић и перкусије Михаило Новаков.

Потом смо видели наступ занимљивог  здруженог хора „Сањалице”, „Волимо солфеђо ми” и „Музика у боји”, чији су диригенти били познате педагошке раднице Сања Поповић и Тања Иваница.

Као музичка пратња, овога пута наступили су и ученици СМШ „Јосиф Маринковић гитара Михаило Младеновић и перкусије Давид Шарвари.

Као шлаг на торти био је наступ Градског дечијег хора Културног центра, са искусном и веома ангажованом диригенткињом Сенком Милисављевић.

Клавирска пратња је била Тина Николовска а на перкусијама је био Михаило Новаков.

Улазница за овај концерт су били слаткиши и слане грицкалице, од којих ће бити направљени пакетићи који ће бити уручени Дечијем одељењу градске болнице „Ђорђе Јоановић”.

Директор Хорског фестивала „Слободан Бурсаћ“ Владимир Стојковић Цока је овом приликом рекао:

„Празничне хорске чаролије су концерт који најављује следећи Хорски фестивал „Слободан Бурсаћ“. Ово су треће по реду хорске чаролије, хуманитарно- промотивни концерт на коме увек наступају дечији хорови…Смисао овог окупљања је хуманитаран, желимо да скупимо што више слаткиша и грицкалица и да обрадујемо децу која се тренутно лече у нашој болници…Желимо да поправимо расположење тој деци а у исто време желимо да утичемо и на свест ове деце која вечерас наступају, да увек и на сваком месту требају да помогну онима коме је помоћ потребна.“

Приликом доделе пакетића предвиђено је да «Цеком» – Центар за креативно одрастање и мултикултуралну сарадњу, изведе новогодишњу представу за децу на одељењу. Ово ће уједно бити и први промотивни концерт за пети Хорски фестивал „Слободан Бурсаћ”, који ће се одржати 2018. године.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Маја Пандуров, Павле Табороши, насловна: Јован Његовић Дрндак)