НАГРАДЕ И ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПИСЦА МИЛАНА БОГОЈЕВИЋА

Српски писац Милан Богојевић добитник је у веома кратком периоду две значајне награде за свој рад. Добитник је овогодишње Златне медаље Александра Сергејевича Пушкина „За верност слову и делу“, који додељује Савез писаца Русије – Московског округа а потом му је додељена и награда „Бранко Радунковић – воља чини чуда“.

Одликовање које носи име славног руског и светског писца Александра Сергејевича Пушкина му је додељено на свечаности уприличеној у древном средњовековном граду Сталаћу, код куле Тодора од Сталаћа. У име Свесрпског савеза „Бојево братство“, које сарађује са савезима ветерана Русије, као и књижевним Удружењима, знамење му је доделио председник Удружења Славољуб Љубисављевић.

Златна медаља Пушкин додељена је први пут у оквиру Првог словенског форума уметности Златни витез. Циљ оснивања словенског форума је, према речима његовог председника Николаја Бурљајева, да представи све што је најбоље у словенској култури.

Милану Богојевићу награда је уручена за књигу „Мале приче Великог рата“ у издању куће „Чувари“ из Београда, како стоји у образложењу Савеза писаца Русије. Иначе, ово признање до сада је у Србији уручено – Добрици Ћосићу, Ненаду Милкићу и Митрополиту Амфилохију. Заједно са Богојевићем награду је примио и истакнути новинар и колумниста Михаило Меденица.

Пре неки дан је Милану Богојевићу уручена још једна награда. На свечаној академији која је одржана у вршачком позоришту „Стерија“ додељена му је награда „Бранко Радунковић – воља чини чуда“. Ова награда се традиционално додељује истакнутим ствароцима, прегаоцима и личностима које су дале снажан допринос очувању српског националног идентитета.

Петровград. орг честита младом аутору и сабрату на примљеним почастима уз очекивање да ће и у будуће читалачку публику одушевљавати откривањем детаља из живота значајних личности из српске историје.

Петровградад.орг