КОРЗО ФЕСТ – ЕВРОПСКИ ЗВУЦИ ГИТАРЕ НА КОРЗО ФЕСТУ

Културно-забавни, музички и драмски догађај под називом „Корзо фест“ се већ девету годину одржава сваке године у летњем периоду у улици Краља Александра Карађорђевића у Зрењанину и Тргу слободе.  Током дванаест викенда сваког петка представљају своје умеће квалитетни уметници и извођачи. Посетиоцима „Корзо феста“ представили су се до сада песници,сликари, луткари, музичари, комичари, плесачи…

Растко Маринковић, Ивана Сакач, Урош Дерикрава и Михаило Младеновић

Ово је лепа културна манифестација у нашем граду, којом се заиста обогаћују програмски садржаји овога лета у центру града. У реализацију овог програма укључене су Туристичка организација Града Зрењанина, Културни центар Зрењанина и Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“.

Публика је уживала у бравурозном извођењу

Музички део „Корзо феста“ је увек најзанимљивији и представља шетњу кроз разне жанрове, од наступа проверених имена као што су „Апсолутно романтично“, Биља Крстић и други до наших градских музичких звездица. Свака част реномираним уметницима али Петровград.орг жели да вам скрене пажњу на уметнике које имамо у сопственом граду а на које незаслужено мање обраћамо медијску пажњу.

„Quattro corde“

У петак, 5. јула, у оквиру манифестације Корзо фест, на платоу испред Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ наступио је врхунски градски квартет гитара „Quattro corde“ који чине: Ивана Сакач, Растко Маринковић, Михајло Младеновић и Урош Дерикрава, ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“. Ради се о музицирању на високом уметничком нивоу лауреата и учесника више престижних републичких и међународних талмичења. Програм који изводе је конципирао професор Бранко Барнић а такав квартет је могуће видети само у великим европским и светским градовима и ето и у Зрењанину.

Наш град расадник музичких талената

У петак 26. Јула у оквиру манифестације Корзо фест уприличен је несвакидашњи наступ дуа познате јавне личности Бранке Јајић и младог гитаристе Михаила Младеновића. Бранка Јајић је говорила љубавне стихове а млади гитариста је изводио познате светске и ауторске поп хитове на енглеском и српском језику.

Свети Арханђел Михаило

Као специјални гости ове вечери су наступили Милица Досковић и хор „Свети архангел Михаило“ а потом и млада Маша Поповић која са Михаилом Младеновићем чини “Дуо Фантастико”.

Бранка Јајић

Како закључује директор ГНБ „Жарко Зрењанин“ Милан Бјелогрлић, зрењанинска летња шема културних дешавања је нешто налик на праксу градова западне Европе.

Маша Поповић и Михаило Младеновић- „Дуо Фантастико“

„…Свима нам недостаје мало више позитивног расположења, ведрине и осмеха. То је и суштина понуде „Корзо феста“, ведре и лепе поруке. Са програмима у том духу је и библиотека понудила садржаје са ведром нотом“ – истиче Бјелогрлић.

Михаило Младеновић

Петровград.орг (Фото: Золтан Киш, Маја Пандуров, Александар Блануша)