ИВИЦА ПЕТРОВ – МУЗИЧКИ ЦЕНТАР БОЛЕРО И 25 ГОДИНА

Музички центар „Болеро“ из Зрењанина, ове је године прослаио 25 година од оснивања, концертом под називом „Музика свих генерација“. Музику је одсвирао дечији оркестар „Болеро“ под вођством маестрa Ивице Петрова, солисте и оснивача школе. Концерт је одржан на платоу месних заједница на Багљашу, а гости су били бивши ученици, унуци и пријатељи школе.

Јасмина Туторов испред удружења „Багљаш култ“ рекла је да се овим концертом отвара сезона културних догађаја на платоу, који ће се одржавати сваке друге или треће недеље.

Млади музичари „Болера“  су током 90 минута презентовали своје знаје и раскошан таленат уз подршку свог професора Ивице те уз певачку подршку Мирјане Младеновић и Ондреја Годе.

Глумац Народног позоришта „Тоша Јовановић“ Милан Кочаловић је рецитовао стихове и говорио монологе из својих представа.

Некадашњи ученик маестра Ивице Михаило Младеновић је ове вечери извео неколико својих ауторских песама и познате хитове светских аутора популарне музике.

Музички центар „Болеро” је прва школа оваквог типа основана у граду пре 25 година. Првих година наступало се управо у месној заједници, гостовало се у Београду, чак и у Будимпешти.

„Заиста је лепо радити са младима и преносити им знање. Ево прошло је двадесет пет година од оснивања, са мањим паузама. Цела ова година нам је јубиларна, тако да ће бити више оваквих концерата, а већ смо имали неколико. Вечерас ћемо изводити музику свих жанрова и генерација. Репертоар нам је заиста разнолик, а имамо и госте“, изјавио је професор Петров.

Поред дугогодишње педагошке каријере, Иван Петров је изградио и музичку каријеру. Многа од тих искустава утицала су на изградњу његовог особеног стила. Данас сва сазнања преноси на своје ученике. Маестро Ивица Петров је завршио класичну музичку академију, али је у свом опусу отишао у друге музичке воде.

Свирао је једно време у оркестру „Бранко Крсмановић“, где се искључиво свира изворна, народна музика, и са којим је обишао цео свет. То значајно искуство га је научило, да права музика може постојати у свим жанровима.

Ивица Петров своје богато искуство већ деценијама преноси на полазнике “Болера”.  Ове вечери, са новом генерацијом младих музичара свирало се од „травијате“, преко филмске, па до бисера народне музике. Следеће дружење Музички центар „Болеро“ је заказао за Видовдан у башти Градске куће.

Петровград.орг