ЕПИЦЕНТАР МУЗИКЕ И ДОБРОГ ПРОВОДА У СРБИЈИ

Зрењанин је синоћ оборио рекорд у броју посетилаца који су дошли на концерт групе „Бијело дугме“. Преко педесет хиљада људи је уживало у доброј свирци и расположењу. Био је то спектакуларан концерт на великој бини прелепог Трга слободе. Наш град је слободно можемо рећи,  био сам епицентар добре рок свирке у Србији, на 32. „Данима пива“.

Времешне рок звезде, са бивших југословенских простора, Горан Бреговић, Ален Исламовић и Младен Војичић, су преко два сата, излазећи и на бис, забављали присутне култним хитовима „Бијелог дугмета“. Бугарке и трубачи су изостали у пуном броју али су дошли они најискуснији, међу њима и представили своје умеће, на овом концерту.

Чули су се познати хитови „Пљуни и запјевај моја Југославијо“, „Напиле се улице“, „Доживети стоту“, које је певао са публиком, велики професионалац на бини, Ален Исламовић.

Потом су дошле антологијске ствари, „Тако ти је мала моја кад љуби Босанац“, „Липе цвату“, Теноћи кад умрем, кад одем, кад ме не буде“, „На задњем сједишту мога аута“.

Видно задовољан наступом и реакцијом публике популарни Брега је узвикнуо: „ Памтите ово вече када смо лијепо пјевали и добро се забавили“. Хитове познатог бенда су певале све генерације ове вечери.

Кулминација је наступила појавом на бини популарног Младена Војићића –Тифе и извођењем два биса. Дугме је извело ствари као што су „Хајдемо у планине“ и „Ђурђевдан“ а потом и легендарне „Има нека тајна веза“ и „Ружица си била“.

Ово је био први наступ легендарне групе Бијело Дугме након 32. године у граду на Бегеју, заиста концерт за памћење.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Бојан Вијатов)