МАТУРАНТИ И КАДРИЛ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Наш град jе због младих људи у њему сигурно наjлепши, не само у Србиjи већ и целом свету и то захваљуjући нашим матурантима који су изашли на Трг слободе код споменика Краљу Петру I Ослободиоцу и плесали. Традиционално, и ове године зрењанински матуранти одиграли су на Тргу слободе матурантски плес-кадрил и тиме симболично обележили завршетак средњошколског образовања. Погледајте 1100 доказа за тврдњу коју смо управо изнели. 

Сви смо били поносни, као грађани, на наше матуранте а посебно су поносни родитељи и професори. Наши матуранти су будућност нашег града и наше државе. Друштво има тежак задатак да им обезбеди стабилну будућност и радна места коjа желе, да раде са вољом и еланом и тако даjу велики допринос даљем развоjу нашег града и државе.

Зрењанин се први пут у ову манифестациjу европских размера – „European quadrille dance festival“ – укључио 2007. године и од тада сваке године више од хиљаду учесника, истовремено кад и њихови вршњаци у броjним другим градовима плеше тачно у подне.

Данас jе на тргу плесало њих 1.100, у розим и зеленим маjицама, кореографиjу су извели уз помоћ розих кишобрана, а координатор плеса у Зрењанину, као и до сада, била jе Николета Видаковић.

Матурантски плес подржао jе Град Зрењанин, а све учеснике, као и велики броj људи коjи су пропратили догађаj, поздравио jе градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић пожелевши им успеха у даљем школовању и животу.

„Мислим да су сви поносни на ову слику коjу данас шаљемо из нашег лепог Зрењанина. Трудимо се да само лепе слике шаљемо из нашег града, а сигуран сам да jе ова jедна од наjлепших. Желим вам све наjбоље, да се испуни све што сте замислили, како у даљем школовању, тако и у раду. Желим да завршите школе коjе желите, а на нама jе да вам омогућимо да се овде вратите и радите“ – рекао jе градоначелник Чедомир Jањић.

Сваке године наш град на овај начин шаље jедну од наjлепших слика из Зрењанина у Европу и свет.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)