ТРАДИЦИОНАЛНИ ПОКЛОН ПРВАЦИМА – ЂАЧКЕ ТОРБЕ И ПРИБОР

За ученике основних и средњих школа у Србији је почела настава у новој школској години. Прво полугодиште се у АП Војводини и ове године завршава 21. децембра, када почиње зимски распуст. Друго полугодиште почиње 15. јануара и трајаће до 14. јуна за ученике од првог до седмог разреда, односно до 31. маја за ученике осмог разреда.

 

 

Градска управа Зрењанин је одлучила да и ове године све основне школе и породице најмлађих школараца, будућих ђака-првака, обрадује, ђачким торбама и основним школским прибором, који су предвиђени за све ученике са територије Града Зрењанина који су уписани у први разред основне школе у наступајућој школској 2018/19. години.

 

 

Градоначелник Зрењанина посетио је једну школу на територији града како би лично уручио дар првацима. Ове године је посетио ОШ Јован Цвијић, поздарвио ђаке прваке, пожелео им много успреха у школовању и поделио им торбе и школски прибор.

 

 

Очекује се да ће у школске клупе по први пут сести 1.041 првак, колико их је до сада уписано у основне школе на територији Зрењанина. Ђаци су поклон добили у својим школама, у првим данима нове школске године, а када је реч о школском прибору, оно што евентуално најмлађим школарцима буде недостајало, моћи ће, у сарадњи са школама, да се набави и почетком школске године.

 

Петровград.орг & Град Зрењанин