СЛАВА И ДАН МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ МАЛА АМЕРИКА

Мештани Месне заједнице Мала Америка прославили су ове године по други пут, Славу, Светог апостола Тому и свој Дан, у присуству представника Града Зрењанина, институција и организација. Кум славе је био члан Савета Месне заједнице Мала Америка Милорад Манојловић. Славски обред је служио отац Веселин Влашки старешина храма Свети Aрхангел Михаило у народу познате Руске Цркве.

Дарко Бубњевић, председник Савета МЗ „Мала Америка“, пожелео је да јединство добрих људи, овог краја Зрењанина занимљивог назива, потраје и наредних година.

“ Подсећам да је управо саборност допринела да се глас овог дела Зрењанина далеко чује и да исправи неправде. Ми, житељи, потрудићемо се да водимо рачуна о насељу као о својој кући. Надам се да ће град Зрењанин поправити коловозе, који су у све лошијем стању, уз завршетак реконструкције Језера два.”

Домаћинима из Месне заједнице славу је честитао помоћник градоначелника Драган Ћапин, рекавши да се нада да ће локална самоуправа у скорије време поправити све путеве у овом насељу.

На свечаности су се представили чланови школице „ТО театар“, који су извели луткарску игру и краћу једночинку, посебно је луткарска игра одушевила присутне грађане и госте.

Регионални центар за таленте је  наградио најбоље ученике књигама, које је уручио члан Савета месне заједнице Јарослав Стеванов. Даровани су Николета Благојевић, Драгана Шаргин, Јелена Тошковић, Марко Антоновић и Милош Ђордан.

Маестро Ивица Петров је својим наступом увеличао културно-уметнички програм ове године и одушевио присутне суграђане староградским мелодијама.

Организације, установе и фирме које делују у МЗ „Мала Америка“ добиле су захвалнице, а међу њима су: ХПТШ „Урош Предић“, Техничка школа, Основна и средња школа „9. мај“ , Гарнизон Зрењанин, Регионална привредна комора, фирма „Полар секјурити“, фризерски салон „3 мис“, пицерија „Венеција“, Удружење „Ловац“ и Немачки народни савез.

Зграда МЗ „Мала Америка“ је дом Културно-уметничког друштва „Светозар Милетић“ који на жалост није био у прилици да изведе део свог програма и Немачког народног савеза који овде организује бесплатне курсеве немачког језика, а однедавно ту је и школица глуме и луткарства „ТО театар“.

Петровград.орг