ЈОШ ЈЕДНА КУПАЛИШНА СЕЗОНА МОЖЕ ДА ПОЧНЕ

На градском базену Спортског центра “Jуг” на Шећерани и купалишту “Пескара” у Мужљи у току су завршне припреме пред званичан почетак купалишне сезоне. Градоначелник и градски челници обилазе купалишта како би се уверили у спремност обjеката да приме купаче. За ову сезону припремају се и нови садржаjи коjи ће додатно допринети приjатниjем боравку суграђана и гостиjу на градским плажама и базенима.

Прогнозе предвиђају још једно дуго и топло лето. Град се труди да створи условно градско купалиште  за освежење и провод, а посебно jе значаjно што су сви садржаjи на Пескари и на Тиси бесплатни, док је на базену цена улазница, симболична.

На Пескари је као донација компаниjе НИС, постављена талпа на новом делу плаже, поред терена за одбоjку на песку. На том делу плаже постављен jе и нови мобилиjар, сунцобрани, клупе и туш-кабине, а где год jе потребно насипаjу се и нове количине песка, што ће значаjно повећати расположиве капацитете градског купалишта. Увођење нових садржаjа, ће омогућити безбедно присуство и посету до 10 хиљада купача на дневном нивоу.

Ове године је уложено седам милиона динара у излетишта, прошле године чак четрнаест милиона, тако да град реализуjе озбиљна улагања а све са циљем да суграђани могу што садржаjниjе да проведу своје слободно време, али и да се истовремено подспеши туристичка понуда, нагласио jе недавно у свом обраћању  градоначелник Чедомир Јањић.

Званично отварање купалишне сезоне на базену је предвиђено за петак, 15. jун. Цена карата за одрасле 170 динара, а за децу од 5 до 12 година jе 80 динара. То jе цена дневне улазнице и за студенте, уз приказан индекс. За малишане до пет година улаз jе бесплатан.

Овог лета и на базену ће бити у функциjи терен за мали фудбал, одбоjку, стони тенис, уз уобичаjену понуду хране и пића и наши суграђани ће моћи да уживаjу у боравку на овом простору. Радно време базена биће од 11 до 19 часова, а викендом од 10 до 19 часова, мада се размишља и о продужењу радног времена.

Завод за jавно здравље у Зрењанину ће вршити анализе узорака воде из базена и пескаре, тако да ће микробиолошка исправност воде бити гарантована.

Петровград.орг & Град Зрењанин