МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ 2018.

У циљу промоције Републике Српске сваке године се организује вишедневна манифестација која кроз различите програмске активности подстиче размјену културних остварења и културне баштине, представља природне љепоте, туристичка мјеста и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентује инвестиционе могућности, и као најбитније учвршћује везу између српског народа са обје стране Дрине.

Умјетници и ствараоци из различитих сфера дјеловања, туристичка понуда, привредни потенцијали, наука и култура Републике Срспке промовишу се у Београду, Новом Саду и другим градовима и мјестима у Србији.

Пројекат се реализује у сарадњи са умјетницима, научницима и привредницима који су родом или поријеклом из Републике Српске а живе и раде у Србији, као и у сарадњи са умјетницима, научницима и привредницима Србије. Посебна сарадња  се остварује са завичајним друштвима и удружењима у Србији.

Део програма ове године ће се одржати и у граду на Бегеју

Уторак, 4. Септембра

17.00- Библиотека „Жарко Зрењанин“, Историјски архив Зрењанин – Изложбени салон.– Изложба „Земљом Херцеговом“ и промоција издања СПКД „Провјета“ Гацко. О изложби: Ивана Грујић и Алекса и Радомир Вучковић. О издањима: академик Војислав Максимовић, проф. др Милош Ковачевић и Радомир Вучковић, предсједник СПКД „Провјета“ Гацко. Своју поезију казују: Мила Сташевић Гаћиновић и Драгутин Паповић.

20.00 – Народно позориште „Тоша Јовановић“, Суботићева 1. – Представа ДИС театра из Бање Луке: „Неизговорени гласови“. Аутор: Огњен Богдановић. Режија: Нелко Нелковски. Играју: Марко Бојић, Милан Богдановић, Душан Урошевић, Кристина Чулић, Харис Хабибија, Неда Ковач, Надежда Секулић и Светозар Бабић.

Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Туристичка организација Републике Српске & Петровград.орг