ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ И САРАДЊА СА ХТПШ УРОШ ПРЕДИЋ

Данас је потписан нови споразум о сарадњи између Завода за јавно здравље Зрењанин и Хемијско-текстилне и прехрамбене школе „Урош Предић“. Потпис на уговор су ставили, испред Завода за јавно здравље Зрењанин  в.д. директора мр сци мед  др Здравко Ждрале а испред Хемијско- текстилне и прехрамбене школе „Урош Предић“  директор Југослав Богдановић.

Директори ових институција су потврдили да је овај уговор вишеструко значајан. Споразум је даље материјализовање нечега што је већ постојало и пружа један широк оквир да би се кроз осмишљену сарадњу дошло до заједничких циљева који су пре свега у интересу генерација ученика који завршавају ову школу. Др Здравко Ждрале је испред реномиране регионалне институције која се бави заштитом јавног здравља изјавио:

„Желим да изразим задовољство поводом потписивања споразума са школом „Урош Предић“ са којом дуго година сарађује Завод за јавно здравље. Ово је, за наш завод, само наставак једне успешне сарадње, која ће овим новим споразумом, добити могућност, да се само прошири у областима и у активностима до којих ће се доћи на основу заједничких анализа и постављених циљева. То ће пре свега одговарати ученицима ове школе, који одавде излазе као стручни кадар и који ће кроз праксу у нашој институцији постати активни чланови наше друштвене заједнице. Много тога је на располагању,нарочито на плану едукације кадра а ми са својом опремом и стручним кадром можемо да помогнемо у даљој едукацији тог кадра у читавом низу области“- рекао је др Ждрале.

Директор ХТПШ „Урош Предић“ Југослав Богдановић је након потписивања новог споразума о сарадњи рекао:

„Основна мисија ове установе је да се бави промоцијом здравих навика, здравих стиловаживота, здраве хране. Такви су нам образовни профили, таква су нам подручја рада. Не можемо наћи бољег и јачег партнера са којим остварујемо те резултет него што је то Завод за јавно здравље. Заиста ми са овом установом имамо дугогодишњу сарадњу али данас јој дајемо један нови оквир и мандат, да то буде утемељеније и боље у перспективи, колико је могуће.“- казао је Богдановић.

Предвиђена је конкретна сарадња у реализацији праксе ученика и вежби. Ради се о едукацији смерова као што су: техничар за заштиту животне средине, техниар за индустријско-фармацеутску технологију, прехрамбени техничар итд. Сарадња је предвиђена и у реализацији тематских предавања за ученике и грађанство те у реализацији заједничких пројеката, на терену образовања одраслих. Завод за јавно здравље Зрењанин се придружио лепези социјалних партнера школе што је у интересу шире друштвене заједнице.

Да подсетимо, Завод за јавно здравље Зрењанин  даје велики акценат на што успешнијој сарадњи са школским установама. Недавно је потписан споразум о пословно-техничкој сарадњи са ВТШ струковних студија у Зрењанину а очекује се потписивање сличног споразума са Пољопривгредном школом итд.

Текст и фото: Саша Младеновић