Синоћ је у Барокној сали скупштине града одржана, трећа по реду, Светоархангелска свечана академија у организацији (храма Светог Архангела Михаила) или Руске Цркве у Зрењанину ( Петровграду).

 

 

Свечаност је отворио Црквени хор „Жене Мироносице” композицијом „Оче наш”, коју је уз пратњу чланица извела диригенткиња Зорица Кецић. Своје извођење започеле су и завршиле препознатљивим духовним репертоаром.

 

 

Отац Веселин Влашки, старешина храма, одржао је пригодну беседу, честитао празник и Славу хору и поздравио све присутне.

 

 

Затим су у програму наступили женски и дечји хор Светог Архангела Михаила одпевавши пригодан и за ову прилику, пажљиво одабран репертоар.

 

 

Славски угођај својим чаробним гласом употпунила је Милица Досковић уз музичку пратњу свог супруга Давора Досковића извевши руско – српски триптих песама.

 

 

Као гост представио се дечји црквени хор „Светих отаца” из Клека којим диригује Сања Радовановић.

 

 

За сам крај ове дивне вечери имали смо прилику да чујемо и хор Основне школе „Петар Петровић Његош” који са пуно љубави воде учитељице Лидија Голић и Наташа Френц.

 

 

Академију су водили Мирјана и Саша Младеновић, који нас је провео кроз бурну али и занимљиву историју Руске Цркве у Зрењанину (Петровграду).

 

 

Након програма уследило је дружење најмлађих учесника хорова уз послужење.

 

 

Аутор: Mирослава Малбашки (Фото:  Девић & Младеновић)

Поделите: