НЕОПАЛИМА КУПИНА СЛАВА СВИХ ВАТРОГАСАЦА И СПАСИЛАЦА

Припадници Управе за ванредне ситуације у Зрењанину из ватрогасно-спасилачког батаљона, који су свакодневно спремни да се суоче са ватреном стихијом и другим елементарним непогодама, доказују да осим храбрости и професионализма, имају и висока духовна начела којима се руководе. Они су свечано прославили и своју Славу Несагориву или Неопалиму Купину.

У новом храму Светог Николаја на Зеленом Пољу, служио је надлежни јереј Радивој Нађалин.  Он је пресекао славски колач заједно са свечарима, начелником одељења за ванредне ситуације Гораном Марјановићем и командантом ватрогасно-спасилачког батаљона Браниславом Милосављевићем.

Ватрогасци су ту да помогну грађанима и  у добру и злу. Овај посао захтева јасну и добру комуникацију јер је у овом послу најважније заједништво. Саборност је и у основи хришћанске вере.

Усмереност је на спасавању људи и имовине и зато нема места грешкама које могу имати кобне последице. Најтеже је спасиоцима када некоме поред свега учињеног не могу да помогну. Ту остаје једино уздање у помоћ одозго, велике заштитнице целог човечанства Пресвете Богородице коју симболично представља старозаветна Неопалима Купина.

Неопалима купина или несагорива купина је и конкретна реликвија хришћанске и старозаветне традиције, која се чува у истименој цркви у склопу Манастира Свете Катарине на Синају.

Аутор: Саша Младеновић