ДАН ПРЕПОДОБНОГ РАФАИЛА У НАЈСТАРИЈЕМ ДЕЛУ ГРАДА ГРАДНУЛИЦИ

Свештенство ваведенског храма и петровградских парохија служио је на празник преподобног Рафаила Банатског, у среду 29. августа Свету службу Божију у храму Ваведења Пресвете Богородице и молебан пред параклисом, са моштима Предобног Рафаила Банатског и Хиландарског у најстаријем градском насељу  Градннулица, делу Зрењанина (Петровграда).

После Литургије, након светог причешћа ломљен је славски колач у славу и част преподобног Рафаила Банатског, уз Пресвету Богоородицу, небеског покровитеља овог дела Баната и самог града на Бегеју, као и певачког друштва „Преподобни Рафаило Банатски“.

Празничном сабрању је присуствовала и игуманија манастира Петковица на Фрушкој Гори мати Антонина, која је на трпези љубави, организованој у част светитеља одржала запажену беседу о изазвовима који се постављају пред људе у савременом свету и духовним лековима.

У вечерњим сатима у порти храма Ваведења Пресвете Богородице на Граднулици одржан је и целовечерњи концерт певачког друштва „Преподобни Рафаило банатски“, мешовитог и дечијег хора, који су такоође били свечари на овај свети дан.

Петровград.орг (Фото: Хаџи Зоран Дујин, храм Ваведења Пресвете Богородице)