ДВОТОЧКАШИ НА ТРГУ СЛОБОДЕ И ГРАДСКОЈ КУЋИ

Четрнаести туристички мото рели кроз Србиjу, у организациjи Мото асоциjациjе Србиjе, коjи jе стартовао 23. jула из Параћина, стигао jе и у град на Бегеју. Након што се више од стотину мотоциклиста из Србиjе и Словеније окупило на Тргу слободе, испред Градске куће, позвани су у Градску башту, где им jе приређен дочек од стране челника Града Зрењанина. Поздравили су их градоначелник Чедомир Jањић, председник Скупштине града Оливер Митровић и помоћник градоначелника Душко Радишић.

Технички организатор окупљања „баjкера“ jе био мото клуб „Роад Флаyерс“ из Мужље.  Председник овог удружења Jожеф Такач је истакао:

„Ми смо четврти или пети пут домаћини овог релиjа и када су мотоциклисти близу нашег града увек се понудимо да их угостимо. Наш клуб постоjи двадесет година, ове године прослављамо таj jубилеj и оваj скуп Мото асоциjациjе Србиjе, чиjи смо члан, део jе те прославе, а централну манифестациjу ћемо организовати од 17. до 19. августа“, каже Такач.

Мото асоциjациjа Србиjе броjи 38 клубова, а њен председник Миленко Колибар – Кркеља истиче да Зрењанин има богату традициjу мотоциклизма и неколико активних клубова и додаје:

„Кренули смо у недељу из Параћина, обишли смо Александровац, Петровац на Млави, Кулу, где су све наши клубови, баш као и Зрењанинци, коjи су jако добри домаћини и ко овде jедном дође увек се враћа, а рели завршавамо 30. jула у Белоj Цркви“, обjашњава Колибар.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, и сам заљубљеник у ауто-мото спорт, искрено се обрадовао мајици коју су му поклонили „бајкери“.

Градоначелник поручуjе да су и овакви скупови прилика да град покаже гостопримство и промовише своjе туристичке потенциjале.

„На различите начине покушавамо да промовишемо Зрењанин као леп град, коjи треба посетити и нису само велике манифестациjе, као што су „Дани пива“, прилика за то, гости нам долазе целе године. Сигуран сам да jе и ово добра промоциjа града, пошто у каравану учествуjу мотоциклисти из целе Србиjе, али и ван граница наше земље. Помоћи ћемо и организациjу централне прославе нашег мото клуба из Мужље“, казао jе градоначелник и наjавио jош jедан значаjан ауто-мото догађаj. Организоваћемо велику мото трку, коjа ће се бодовати за првенство Србиjе и она ће бити одржана 15. септембра“, истакао је градоначелник.

Иначе, од занимљивости истичемо следеће податке, траса 14. мото релиjа је дуга око хиљаду километара, настариjи учесник рођен 1946. године, а наjмлађа учесница има само 14 година.

Аутор: Саша Младеновић