ПЕТРОВГРАД.ОРГ ВАС ВОДИ НА 41. САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Сајам туризма је једна од најуспешнијих манифестација у земљи и региону. Само туризам са толико шарма спаја бизнис и задовољство, само путовања имају неодољиву привлачност за све људе на планети. Град Зрењанин и туристичка понуда средњобанатског региона  представљени су на 41. Међународном сајму туризма у Београду.

Београдски сајам крајем фебруара сваке године на неколико дана постаје свет у малом. Ради се о привредној манифестацији која окупља на десетине хиљада посетилаца.

Свет се тиска међу штандовима.  Послови се склапају и туристички аранжмани. Све туристичке агенције су ту, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније…

Туристичка организација града Зрењанина бави се успешно обједињавањем туристичке понуде на подручју града Зрењанина, промоцијом и унапређењем туристичке понуде, организацијом манифестација, управљањем излетишта и купалишта  – „Пескара“, „Тиса“ и „Ада Шумице“.

На посећеном штанду Град Зрењанин се ове године промовисао заједно са општинама Житиште и Сечањ. О туристичким и свим другим потенцијалима средњег Баната су присутне госте и медије информисале Бранка и Јелена Јајић.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић нагласио је да Зрењанин нема море и планине, али да Зрењанинци знају да организују значајне туристичке манифестације. Једна од њих је традиционална манифестација „Дани пива“, коју посети и до пола милиона гостију.

Град Зрењанин има веома амбициозне планове за развој туризма и позива све људе да посете наш лепи историјски троимени град, Бечкерек, Петровград. Наступ града на Бегеју на сајму су организовали Град Зрењанин и Туристичка организација града.

На штанду су се представили и Бања Русанда, Хотел Војводина, Специјални резерват Царска бара, Каштел Ечка, пчелар Миладин Милосављевић и други излагачи. Штанд је обједињен са излагачима из општине Сечањ и Житиште, чији наступ су организовале туристичке организације ових општина.

У уметничком делу програма испред главног паноа присутнима су се представили ученици Средње музичке школе „Јосиф Маринковић“ којима руководи професор Бранко Барнић. Био је то наступ ретко виђеног и у светским размерама квартета гитара састава „Кватро Корде“ за који ће се тек чути.

Петровград.орг