ДОБРОДОШЛИ НА ДАНЕ ПИВА

У прелепом амбијенту Градске баште одржана је конференциjа за новинаре поводом предстоjећих 32. Дана пива, манифестациjе коjа ће у нашем граду бити одржана од 28. августа до 3. септембра. Ово је по значају свакако најзначајнија туристичко-привредна манифестација која се одржава у граду на Бегеју сваке године и која окупи велики број посетилаца из земље и иностранства. Организатори најављују богат забавни програм и гарантују безбедност посетиоцима.

Јавности се обратио домаћин манифестације градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић коjи jе истакавши значаj ове манифестациjе за наш град рекао да ће програми бити одржани на 15 локациjа, уз преко хиљаду учесника.

„Дани пива су били фантастични, прошле године оборили смо рекорд по посећености и очекуjемо да ће и ове све протећи у наjбољем реду – рекао jе градоначелник Зрењанина.

Градоначелни је казао да ће се веома водити рачуна о безбедности, тако да и овогодишњи Дани пива буду jедна од наjбезбедниjих манифестациjа у нашоj земљи. И ове године очекује се преко пола милиона посетилаца.

Директор Туристичког центра Зоран Љуботина истакао jе да су Дани пива постали бренд града Зрењанина и наjважниjа манифестациjа како у туристичком, тако и привредном смислу. Љуботина jе представио и овогодишњи програм рекавши да jе он богатиjи у односу на претходне године, те да ће задовољити различите укусе посетилаца.

Програм на бини у центру града и ове године, по трећи пут, отвориће Зрењанинска филхармониjа, а директор Роман Бугар наjавио jе наступ 73 музичара и извођење познатих  нумера из српске кинематографиjе, под диригентском палицом Микице Jефтића.

На конференциjи је говорио и оснивач и члан групе Легенде Лазар Марин. Ова група ће отворити програм на бини постављеноj на Житном тргу.

„Поjављивање на Данима пива jе драгоцено, а посебно jер ће сада, за разлику од наступа у Културном центру, моћи да нас чуjе већи броj људи“ – рекао jе он.

Програм на Житном тргу затвориће група Кал, а фронтмен те групе Драган Ристић захвалио се на позиву подсетивши да су на Данима пива последњи пут свирали 2005. године и да се унапред радује свирци у граду и регији коју красе различитост и толеранција.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)