НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ И ГРАД СПОРТОВА

У зрењанинскоj Градскоj кући је по први пут организован заjеднички приjем за све спортисте коjи су, током првих шест месеци ове године, осваjали одличjа на званичним такмичењима, од балканских до светских шампионата. Присутни су били и ученици спортисти, осваjачи медаља на републичким такмичењима, њихови тренери и професори физичке културе. Када се све збројило на свечаном заједничком пријему се окупило више од стотину спортиста. Ето потврде да је овај град и даље „Град спортова“.

Ове године 121 спортиста из више зрењанинских клубова представљали су град и државу на националним, балканским, европским и светским шампионатима, али и на школским републичким такмичењима. Они су освоjили 38 медаља на официjелним међународним шампионатима, од коjих 14 златних, 11 сребрних и 13 бронзаних.

Спортистима су се обратили представници Покраjинског секретариjата за спорт и омладину, Града Зрењанина, Спортског савеза града, Савеза за школски спорт.

У име Града Зрењанина поздравио их jе и честитао им заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, истакавши да су они на такмичењима осваjали медаље за себе, своjе клубове и школе, али и да су тиме на наjбољи начин промовисали и своj град.

Заменик Покраjинског секретара за спорт и омладину Љубомир Станисављев поручио jе да покраjинска власт има другачиjи приступ спорту и спортским организациjама него што jе то био случаj раниjе и да jе успостављена добра сарадња.

Вукосава Ђапић Атанацковић, генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина, рекла jе да наш град децениjама с поносом носи епитет “Града спортова” и да заслуге за то припадаjу генерациjама и генерациjама зрењанинских спортиста.

Генерални секретар Савеза за школски спорт града Зрењанина Jован Лекић такође jе честитао свим ученицима спортистима и њиховим професорима и захвалио се на подршци Покраjини, Граду, школама, институциjама, удружењима и осталима коjи помажу у реализациjи активности градског Савеза за школски спорт.

У име спортиста, на приjему и подршци захвалили су се члан Стонотениског клуба “Банат”, државни репрезентативац и шампион са Светског универзитетског првенства Илиjа Маjсторовић и капитен одбоjкашица ЖОК “Клек”, новог суперлигаша Србиjе, Миљана Богдановић.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)