ФРИС ШАМПИОН ЕВРОПЕ У РВАЊУ – ЦВРКОТА ТРЕЋА У КАРАТЕУ

Рвач зрењанинског “Пролетера” и репрезентативац Србиjе Кристиjан Фрис освоjио jе златну медаљу на шампионату Европе у Новом Саду, након што jе у финалу савладао Ива Рангелова из Бугарске 3:1. Сања Цвркота, чланица карате клуба “Задругар” из Лазарева и државна репрезентативка, освоjила jе бронзану медаљу на 52. европском шампионату за сениоре у турском граду Кочаелиjу, у категориjи до 68 килограма

Фрис jе злато освоjио у категориjи до 59 килограма. Претходно jе Фрис победио Швеђанина Боа Ерика Jоакима Фагерлунда са 3:0, Пољака Пржемислава Пиjатека са 8:0 и у полуфиналу Хрвата Ивана Лизатовића 2:1.

Сребрну медаљу за Србиjу освоjио jе и олимпиjски шампион Давор Штефанек, некадашњи рвач “Пролетера” ког jе у финалу, у категориjи до 66 килограма, убедљиво савладао руски репрезентативац Сурков (12:1).

Сања Цвркота, чланица карате клуба “Задругар” из Лазарева и државна репрезентативка, освоjила jе бронзану медаљу на 52. европском шампионату за сениоре у турском граду Кочаелиjу, у категориjи до 68 килограма. У борби за медаљу Цвркота jе савладала Кристину Гонзалес из Шпаниjе резултатом 3:0.

Ове успехе зрењанинских и српских спортиста поздравили су и челници Града Зрењанина, градоначелник Чедомир Jањић и председник Скупштине града Оливер Митровић, коjи су Фрису и Цвркоти упутили честитке.

Извор:

1. http://www.zrenjanin.rs/