ЦЕНТАР ОДБОЈКЕ НА ПЕСКУ – ПЕСКАРА

Четврти турнир овогодишњег првенства Србиjе у одбоjци на песку – “ВИП бич-волеj мастерс 2017” и “Вип бич-волеj лига” – је одигран од 21. до 23. jула, у Зрењанину, на новим теренима купалишта “Пескара”. Зрењанин jе претходних сезона био успешан домаћин ових атрактивних турнира, коjи су мењали локациjе, од Трга слободе, паркинга “Превлака” у центру града, до “Авив Парка”, претходне сезоне.

Изградњом савремених терена за одбоjку на делу купалишта “Пескара”, град jе добио стални, адекватан простор за одржавање оваквог и сличних такмичења у спорту коjи jе заступљен на Олимпиjским играма и у нашоj земљи окупља све већи броj поклоника.   Град на Бегеју jе био центар одбоjке на песку у нашоj земљи,и добар домаћин четвртог турнира овогодишњег првенства Србиjе – “ВИП бич-волеj мастерс 2017” и “Вип бич-волеj лиге”.

По оцени многих учесника турнира, ова локациjа поред воде показала се као веома добра, а мечеви турнира привукли су и броjну публику коjа jе паузе у освежењу у Пескари искористила управо на трибинама уз одбоjкашки терен.

У мушкоj конкуренциjи неприкосновени су били Новосађани Ђорђе Клашнић и Лазар Коларић, коjи су триjумфовали на свим овогодишњим турнирима. Сви пехари су овога пута отишли у Нови Сад, jер су друго место заузели Иван Лозић и Саша Сурла, док су трећи били Игор Тошић и Марко Jанковић.

Међу девоjкама су у Зрењанину биле наjбоље Мариjа Милошевић и Милена Матић, коjе су у финалном мечу савладале Наташу Савовић и Катарину Раичевић. Треће место освоjиле су Горана Мрђан и Александра Алексић. Победнице су стигле на Пескару са турнира у иностранству, а након овог триjумфа, Милена Матић jе рекла да им jе он значаjан управо из разлога што jе први у овогодишњем циклусу бич-волеj лиге.

Победничке пехаре и медаље за прве три екипе у обе конкуренциjе уручили су некадашњи прослављени одбоjкаш, сада потпредседник Одбоjкашког савеза Србиjе Ђула Мештер, помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, члан Градског већа за ресор спорта Александар Jевђић и вршилац дужности генералног секретара Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић.

У паузи између мушког и женског финала jе организована и бесплатна школа одбоjке за наjмлађе, коjу jе делом одржао и Ђула Мештер.

Извор: http://www.zrenjanin.rs