120 МИЛИОНА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ СТАДИОНА У КАРАЂОРЂЕВОМ ПАРКУ

Покрајинска влада определила је средства за реализацију 36 капиталних пројеката у покрајини а међу њима и за реконструкцију Градског стадиона у Зрењанину. Предвиђена је изградња најсавременије атлетске стазе, пратећих садржаја и расвете, а уговор о реализацији пројекта данас је у Новом Саду председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу. Вредност инвестиције у Зрењанину је 120. милиона динара.

Данашња свечаност у згради Покрајинске владе и уручивање уговора уследили су након што су пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине. Обраћајући се представницима локалних управа из већине градова и општина са територије Покрајине, председник Владе АП Војводине рекао је да је конкурс за доделу средстава расписан првог радног дана ове године.

“То је значајно јер смо током јануара успели да припремимо значајне инвестиције, укупно 2,3 милијарде динара, имајући у виду новац који улаже Покрајинска влада и који ће обезбедити локалне самоуправе…”, истакао је, између осталог Мировић.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић изразио jе задовољство што Покраjина и Град Зрењанин, а у сарадњи с Републиком, заjеднички учествуjу у реализациjи jош jедног значаjног проjекта.

“…Урадиће се велика атлетска стаза са тартан подлогом, пропратни садржаjи и коначно ће стадион добити и расвету. Заjедно с халама “Медисон” и “Кристалном двораном”, на оваj начин заокружуjемо спортски комплекс у Карађорђевом парку.

Град Зрењанин одмах креће са расписивањем тендера а почетак радова на стадиону очекује се у најкраћем могућем року. Покрајинска влада определила је, овога пута, укупно средства у износу од 1,931 милијарди динара за реализацију 36 пројеката у Војводини, у областима саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и у области енергетске ефикасности.

Петровград.орг & Град Зрењанин