ЦЕНТАР МОТО СПОРТА У СРБИЈИ И ОБНОВЉЕНА ТРАДИЦИЈА

Љубитељи двоточкаша присуствовали су својеврсном мото спектаклу на стази дугоj 3.000 метара, просечне ширине 7 метара са 9 кривина. Стази лиценцираној и довољно атрактивној како за такмичаре, тако и за посетиоце.  Старту трке су присуствовали градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, председник Ауто-мото савеза Србиjе Мирко Бутулиjа и Божидар Михаjловић помоћник за мото-спорт у Ауто-мото савезу Србиjе.

У трци је учествовало око 60 такмичара из Србиjе и земаља Европе, а њен званичан назив је мото трка „Велика награда Зрењанина“. Трка се бодуjе за национални и балкански шампионат а организатори трке су Ауто-мото савез Србиjе, Мото савез Србиjе, мото клуб „Петровград“ и Град Зрењанин.

Приликом отварања мото трке, председник Ауто-мото савеза Србиjе Мирко Бутулиjа је изјавио: ”Убеђен сам да ће Зрењанин постати центар мото спорта у Србиjи“.

Као домаћин, градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић захвалио се Ауто-мото савезу Србиjе на подршци у овом проjекту и додао:“… Драго ми jе што такмичари стазу оцењуjу као изузетно добру… Желим да нагласим да су и такмичари из Зрењанина низали броjне успехе и то jе био непосредан повод да организуjемо такмичење…“, рекао jе, између осталог градоначелник.

Такмичења су организована у дисциплини „Мотокласик“ коjа се бодуjе за Балкански шампионат, „Супермото“ и „Роуд Реjс“ у категориjи 125 кубика.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)